Gemeente Goirle


besluitenlijst van de B&W vergadering van 17 juli 2007

Week 29
17-07-07


1. Beslissing op Awb- bezwaarschrift (bouwplan Hamers).

Toelichting.
Tegen de aan H. Hamers op 1 mei 2007 verleende bouwvergunning voor de bouw van een woning nabij de Rillaersebaan is door de familie Palmen te Goirle op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift ingediend. Het college van burgemeester en wethouders dient hierop thans een besluit te nemen.

Het college besluit:
a. het college besluit het bezwaarschrift van F.M.L.G. Palmen, Tilburgseweg 169 te Goirle ongegrond te verklaren; b. het besluit van 1 mei 2007 nummer 20060025 tot verlening van bouwvergunning te handhaven
2. Uitwerkingsplan Bospatio (Boschkens).

Toelichting.
In het kader van de inspraakprocedure heeft ter inzage gelegen het concept -uitwerkingsplan 'Boschkens' Bospatio. Er is een aantal zienswijzen ingediend. Het college van burgemeester en wethouders dient thans vast te stellen of de ingekomen zienswijzen aanleiding zijn om wijzigingen aan te brengen in het concept-uitwerkingsplan.

Het college besluit:
a. kennis te nemen van het concept- Uitwerkingsplan Bospatio. b. de in het kader van de inspraak ingebrachte zienswijzen ongegrond te verklaren; c. het Eindverslag Inspraak vast te stellen; d. het concept -Uitwerkingsplan conform de procedureregels in het bestemmingsplan Boschkens gedurende vier weken ter inzage te leggen waarbij belanghebbenden de mogelijkheid hebben binnen die termijn zienswijzen kenbaar te maken.
3. Voorontwerpbestemmingsplan Grobbendonck-De Groote Akkers-De Hoge Wal: resultaten van (1) de inspraakprocedure en (2) van het overleg op grond van artikel 10 Bro.

Toelichting.
Het voorontwerpbestemmingsplan Grobbendonck-De Groote Akkers-De Hoge Wal heeft de inspraakprocedure en het wettelijk voorgeschreven overleg doorlopen. Er is 1 schriftelijke inspraakreactie ontvangen. In het kader van het wettelijk overleg hebben het waterschap De Dommel en de PPC gereageerd. De resultaten van de inspraak en het gevoerde overleg nopen tot aanpassing van het voorontwerpbestemmingsplan. Het eindverslag van de inspraakprocedure kan worden vastgesteld en met het verslag van het wettelijk voorgeschreven overleg kan worden ingestemd, waarna het voorontwerp gereed kan worden gemaakt om als ontwerp ter inzage te worden gelegd

Het college besluit:

1. eindverslag inspraakprocedure voorontwerpbestemmingsplan Grobbendonck-De Groote Akkers-De Hoge Wal vast te stellen; 2. het vastgestelde eindverslag ter kennis van de gemeenteraad te brengen en te publiceren; 3. in te stemmen met het bijgevoegde verslag overleg ex artikel 10 Bro 1985; 4. inspreker te berichten; 5. het voorontwerpbestemmingsplan gereed te maken om als ontwerp ter inzage te leggen.
4. Aanvraag bouwvergunning Tilburgseweg 9 te Riel.

Toelichting.
Er is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het plaatsen van een carport op het perceel Tilburgseweg 9 te Riel. Het plan voldoet niet aan het geldende bestemmingsplan, niet aan de beleidsregels voor toepassing van de vrijstellingsbevoegdheid als bedoeld in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Orde ning en voldoet tevens niet aan het toekomstig bestemmingsplan. Aan dit soort uitbreidingen wordt gewoonlijk dan ook geen medewerking verleend.

Het college besluit:
aanvraag om bouwvergunning (bwtnr. 20070190, ingekomen 26 juni 2007) voor het plaatsen van een carport op het perceel Tilburgseweg 9 te Riel te weigeren.


5. Wijziging mandaatbesluit sociale zaken.

Toelichting.
In het mandaatbesluit is geregeld hoe de bevoegdheden van het college via mandaat aan een functionaris zijn gegeven. Het mandaatbesluit wordt voor de afdeling Sociale Zaken aangepast, en de bevoegdheden van de klantmanager worden uitgebreid.

Het college besluit:
het in de bijlage bijgevoegde nieuwe mandaatbesluit inzake de afdeling Sociale Zaken vast te stellen en in te laten gaan per 1 september 2007.


6. Onderzoek klanttevredenheid WWB-klanten.

Toelichting.
In 2005 heeft er een klanttevredenheidsonderzoek plaatsgevonden onder de klanten van de afdeling Sociale Zaken, met een periodieke WWB-uitkering voor levensonderhoud. Toen is besloten de uitkomst te gebruiken als 0-meting en na twee jaar een nieuw onderzoek uit te laten voeren. Deze twee jaar zijn nu voorbij. Het onderzoeksbureau SGBO gaat wederom een klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren onder de WWB-klanten van de gemeente Goirle.

Het college besluit:
dat er een klanttevredenheidsonderzoek gehouden wordt onder WWB-uitkeringsgerechtigden door het SGBO.


7. Plaatsing tijdelijke unit buitenschoolse opvang Riel.

Toelichting.
Er is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het plaatsen van een unit voor buitenschoolse opvang bij de basisschool De Vonder en de peuterspeelzaal Robbedoes te Riel. Er is een tweetal locaties aangegeven. Zowel ruimtelijk als in het kader van brandveiligheid en uit overleg met omwonenden blijkt dat de locatie tussen de school en de gymzaal aan de Bernhardstraat de meest gewenste is. De aanvraag is gedaan voor een termijn van 5 jaar. Het bieden van buitenschoolse opvang is binnenkort wettelijk verplicht voor de school.

Het college besluit:
a. in te stemmen met het plaatsen van een unit voor buitenschoolse opvang aan de Bernhardstraat te Riel tussen het schoolgebouw en de gymzaal voor een periode van 3 jaar door toepassing van een vrijstellingsprocedure als bedoeld in artikel 17 WRO; b. indien gedurende de procedure geen zienswijzen worden ingediend, vrijstelling als bedoeld in artikel 17 WRO en bouwvergunning als bedoeld in artikel 45 Woningwet verlenen met toepassing van artikel 50 lid 6 van de Woningwet.

U kunt aan deze beschrijvingen geen rechten ontlenen.