Provincie Flevoland



Provincie helpt natuur Waterloopbos verrijken

De provincie Flevoland kent de Vereniging Natuurmonumenten 20.000 euro toe om bij te dragen aan de vergroting van de biodiversiteit van het Waterloopbos. De bedoeling is dat 3,5 kilometer waterlopen en tochten worden opgeschoond en hersteld, zodat het aanwezige water beter kan worden vastgehouden en talloze beschermde diersoorten zich in het gebied kunnen vestigen.

Gedeputeerde Anne Bliek: "Zo verrijken we de natuur en wordt het gebied als geheel gezonder, gevarieerder en attractiever." Het plan is onderdeel van het project `Waternetwerken in de Oostrand'. Dit meerjarige project (opgezet door de provincie, SBB, Vlinderstichting, Natuurmonumenten e.a.) omvat het creëren van beken en waterpartijen en het afsluiten en omleggen van bestaande watergangen in de natuurterreinen langs de oostrand van Flevoland. Daarmee wordt het kwelwater in het gebied aanzienlijk langer vastgehouden en beter benut. Het project van Natuurmonumenten levert hier een prima bijdrage aan.

Het plan zal voor het einde van dit jaar zijn gerealiseerd en maakt deel uit van het pr ovinciaal Meerjarenprogramma (pMJP), wordt voor
2/3 gefinancierd uit de zogenaamde ILG-gelden (Inrichting Landelijk Gebied, afkomstig van het ministerie van LNV) en voor 1/3 uit provinciale co-financiering.