Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Verslagenheid in korps groot na schietincident collega    |
"Niet alleen ik als korpschef maar de hele organisatie heeft aangeslagen en geschokt gereageerd op het neerschieten van één van onze politiemensen. Ook uit politie Nederland komen sinds gisteravond diverse reacties om de collega, zijn familie en ons korps sterkte te wensen." Dit zegt Annelore Roelofs, korpschef van de Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland in een reactie op het schietincident van maandag 23 juli.

"Dergelijk gewelddadig optreden is in algemene zin al onaanvaardbaar, maar zeker wanneer het tegen een politiefunctionaris plaatsvindt. Deze functionarissen zetten zich juist in voor de samenleving", aldus Roelofs.

De rechercheur raakte op maandag 23 juli rond 18.00 uur zwaargewond. Hij was in privé-tijd bij het winkelcentrum Anklaar aan de Thannhauserstraat in Apeldoorn toen hij een verdachte situatie meldde bij zijn collega's. Toen assistentie onderweg was, kwam de melding binnen dat hij was neergeschoten. Het slachtoffer ligt nog op de intensive care, zijn toestand is onverminderd ernstig.

De rechercheur is meerdere malen beschoten. Het motief is nog onduidelijk. Er bestaat wel een vermoeden over de identiteit van de verdachte maar de politie heeft besloten geen signalement te geven van de dader omdat het hier om een vuurwapengevaarlijk persoon gaat. Daarnaast is de politie nog bezig met het horen van getuigen en wil zij voorkomen dat deze door het signalement worden beïnvloed.

Gezien het buitensporige geweld dat tegen de politieman is gebruikt en om de objectiviteit in het onderzoek te garanderen, is in overleg met het Openbaar Ministerie, de Rijksrecherche bij het onderzoek betrokken. Ook vanuit andere korpsen wordt hulp geboden. Getuigen worden gehoord en ook is sporenonderzoek gedaan bij het winkelcentrum.

Mensen die getuige van het incident zijn geweest en nog niet door de politie verhoord zijn, of die beeldmateriaal hebben op bijvoorbeeld op hun mobiele telefoon, vragen wij contact op te nemen met 0900 8844. Getuigen die behoefte hebben aan slachtofferhulp kunnen ook contact opnemen met de politie via dit nummer.

Einde bericht


---


---


---


---

---- --