Gemeente Zwolle

Gemeente Zwolle en Provincie Overijssel bieden scholen verkeersproject aan


Datum uitgave: 07/24/2007

Project ANWB Streetwise bevordert de verkeersveiligheid van kinderen. De gemeente Zwolle en de provincie Overijssel bieden basisscholen in Overijssel het educatieve verkeersproject Streetwise kosteloos aan. Wethouder van verkeer Janco Cnossen: We vinden het belangrijk dat kinderen in onze stad zo veilig mogelijk deelnemen aan het verkeer. Natuurlijk spelen hierin ouders een belangrijke rol, maar wij willen graag samen met het onderwijs daar ook een bijdrage aan leveren.

Subsidie

De gemeente en provincie verlenen scholen subsidie om het verkeersprogramma aan te schaffen. Wethouder van onderwijs Martin Knol: "Geld mag geen belemmering zijn als het de verkeersveiligheid van kinderen ten goede komt. Dit is een goed programma, omdat niet alleen de kennis van kinderen over het verkeer vergroot wordt, maar ook omdat de praktische verkeersvaardigheid aan bod komt."

Leeftijdsgebonden programma´s

Dit praktische programma van één dag is ontwikkeld voor drie leeftijdsgroepen: groep 3 en 4 onder de naam ´blik en klik´; ´hallo auto´ voor de groepen 5 en 6 en voor de groepen 7 en 8 is het programma ´trapvaardigheid´ ontwikkeld. Het verkeersprogramma wordt begeleid door ANWB-instructeurs.

Aanmelding

In 2007 hebben meer dan 120 basisscholen in de provincie Overijssel met financiële steun van de gemeente en provincie aan dit verkeersproject deelgenomen. De ervaringen zijn zeer positief. Scholen en ouderraden ontvangen van de Gemeente Zwolle een brief met het subsidieaanbod.
omhoog
Bron: afdeling Communicatie
Datum van 24-07-2007 tot 23-08-2007