Persberichten Eemland noord, 09.00 uur

Utrecht, 24-07-2007

Minderjarige aangehouden voor oplichting

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 13-jarige inwoonster van Bunschoten wegens oplichting.

De moeder van de verdachte had op 24 mei aangifte gedaan van diefstal van de betaalpas van haar dochter. Met de "ontvreemde" bankpas was vervolgens een aantal keren gepind bij betaalautomaten in de gemeenten Bunschoten en Nijkerk. Omdat de politie beschikte over beeldopnamen van deze pintransacties werd zichtbaar dat de dochter zelf deze opnames had uitgevoerd.

Geconfronteerd met dit beeldmateriaal en in aanwezigheid van haar moeder erkende het meisje op donderdag 19 juli dat zij haar moeder een valse aangifte had laten doen en oplichting had gepleegd door te doen voorkomen dat de pas was gestolen. Zij had het geld gepind om op de kermis uit te geven, maar vreesde dat zij thuis problemen zou krijgen als dit bekend werd.

In overleg met justitie wordt bepaald welke straf wordt opgelegd.

Wijziging openingstijden politiebureau Soest in de zomer

SOEST - In verband met de gewijzigde openingstijden van het gemeentehuis Soest, tijdens de zomerperiode, zal het bureau Soest op de donderdagen om 18.00 uur gesloten worden in plaats van 20.00 uur.

De openingstijd van het politiebureau in Soest is afgestemd op de avondopenstelling van het gemeentehuis Soest en volgt in deze de aanpassing in de zomerperiode.

De wijziging geldt voor de periode van 19 juli tot en met 30 augustus 2007. Dit houdt in dat op donderdag 6 september 2007 het bureau Soest weer tot 20.00 uur open zal zijn.

Rijden onder invloed

BAARN- Op dinsdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Omstreeks 03.50 uur werd de 39-jarige man uit Baarn gecontroleerd op de Amsterdamsestraatweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 380 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen voor drugshandel

SOEST - De politie heeft vanaf dinsdag 17 juli meerdere aanhoudingen verricht in verband met het kopen en verkopen van hard drugs.

Op dinsdag 17 juli om 15.30 uur werd een 30-jarige inwoner van Soest aangehouden omdat de politie hem verdacht van het dealen van cocaïne en het witwassen van met drugscriminaliteit verkregen gelden. Op woensdag 18 juli en donderdag 19 juli volgden aanhoudingen van een 42-jarige inwoner van Soest en twee 21-jarige Soesters. Zij worden verdacht van het afnemen van hard drugs.

Bij het onderzoek in de auto van de 30-jarige Soester werd een grote hoeveelheid geld aangetroffen. Het geld was verborgen in een holle ruimte en vermoedelijk bestemd om naar het buitenland te worden vervoerd.

De 30-jarige verdachte is vrijdag 20 juli voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijft in voorlopige hechtenis. De andere verdachten zijn na het verhoor vrijgelaten.

De politie zet het onderzoek voort.