Ingezonden persbericht


Datum | |20 juli 2007 |

| |Gemeente Leiden | |

Wethouder John Steegh beloont goed gedrag

Dinsdag 24 juli om 09.30 uur geeft wethouder John Steegh het startschot voor de publiciteitscampagne over de gemeentelijk opsporingsambtenaar. Locatie: Huigpark (park naast Stadsbouwhuis)

De gemeentelijk opsporingsambtenaar (GOA) voert handhavingstaken van de gemeente uit met als doel de veiligheid en leefbaarheid in de stad te bevorderen. Zo ziet de GOA erop toe dat Leidenaars het vuilnis op de goede plek en juiste tijdstip buitenzetten. Dat fietsen niet overal rondslingeren, dat het hondenbeleid van de gemeente wordt nagevolgd. En dat bijvoorbeeld het verkeer goed doorstroomt tijdens evenementen. De GOA's controleren of iedereen zich aan de regels houdt. Maar ze zijn er niet alleen om fout gedrag af te straffen met bijvoorbeeld boetes. De GOA's zijn er ook om burgers te informeren en te helpen. Om te laten zien dat ze vooral ook een positieve boodschap uitdragen start as. dinsdag een GOA-campagne. De campagne is ook bedoeld om de bekendheid met het werk van de GOA's in Leiden te vergroten.

Hondenkoekjes voor brave honden(bezitters)
In plaats van bekeuringen uitdelen aan hondenbezitters die zich niet aan de regels houden, zullen GOA's honden belonen met hondenkoekjes, tenminste, als hun baasjes zich aan de regels houden. Wethouder John Steegh (Verkeer en Milieu) zal as. dinsdag de eerste hondenkoekjes uitdelen aan brave honden(bezitters).

Folders
Vanaf volgende week zijn er bij de balies van het Stadhuis, Stadsbouwhuis en het Servicepunt Woonomgeving (Admiraal Banckertweg 15) folders te krijgen over het werk van de GOA's en de regels die zij handhaven. Er is een folder over het handhavingsbeleid van fietsen, honden, milieu (afval, etc.), parkeren en een algemene folder over de GOA's. De folders zijn vanaf maandag 23 juli ook te downloaden via: www.leiden.nl/goa