Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (24/7)

TILBURG, 24 juli 2007

Roze Maandag verloopt rustig voor Tilburgse politie

TILBURG: De politie heeft op Roze Maandag slechts vijf arrestaties verricht, waarvan vier tijdens de nachtelijke uren. Er werden twee inwoners uit Rijen aangehouden omdat ze zonder vergunning aan het venten waren. Ook werden twee lastige uitgaanders aangehouden. De wervingsstand die de politie Midden en West Brabant samen met de korpsen Brabant Zuid Oost en Rotterdam Rijnmond had ingericht, werd druk bezocht. Ook de wervingskoppels hadden op de kermis veel aanspraak. De deelnemende politiekorpsen wilden duidelijk maken dat zij streven naar een diverse samenstelling van het personeel. Er zijn bij de korpsen vacatures vooral voor de niveaus twee tot en met vier.

20.15 uur
Op de Heuvelring wordt een 49-jarige man uit Best aangehouden omdat hij ter plaatse aanzet tot wanordelijkheden. Hij blijkt zich bovendien niet te kunnen legitimeren.


01.15 uur
Op het Piusplein worden twee jonge vrouwen uit Rijen (16 en 19 jaar) aangehouden. De verdachten zijn ter plaatse zonder vergunning aan het venten met lampjes en rozen. Ze hadden ook geen ID-bewijs bij zich. Die zijn later door familie aan het bureau gebracht. Ze hebben een bekeuring ingevolge de APV gekregen.


02.10 uur:
Agenten zien op de Heuvelring een naar later blijkt 33-jarige Tilburger lopen met een flesje Breezer. De agenten waarschuwden hem en gaven hem de opdracht de alcohol weg te doen. De dienders zagen vervolgens dat hij achter hun rug om weer een flesje pakte. Hierop hebben ze hem een proces-verbaal aangezegd. Hij weigerde zijn ID-bewijs te tonen waarna hij werd aangehouden. Zijn vriendin kon hem uiteindelijk overtuigen toch zijn legitimatiebewijs te laten zien. Hij is vervolgens met een proces-verbaal heen gezonden.


03.20 uur
De politie heeft vannacht op de Heulvering een 23-jarige Oisterwijker aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering te vertrekken. Hij was uit een discotheek gezet omdat hij daar tegen een paal urineerde. Na de vordering van de agenten vetrok hij in eerste instantie, maar kwam terug waarna hij voor de ingang van de horecazaak op straat ging staan plassen. Nadat hij erg lastig werd en niet wilde luisteren is hij aangehouden.

Beginnende rijders onder invloed aangehouden

HILVARENBEEK: Maandagavond is op de Ambrosiusweg een 36-jarige Amsterdammer betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 160 ugl, hetgeen voor een beginnend bestuurder (minder dan vijf jaar een rijbewijs) teveel is. Hij had naar eigen zeggen drie of glazen rosé op voordat hij in de auto was gestapt.

TILBURG: Vannacht werd omstreeks 05.105 uur verder op de Schouwburgring een 23-jarige Tilburgse automobilist betrapt op rijden onder invloed hij blies 445 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij had naar eigen zeggen zes of zeven biertjes gedronken.

Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Agressieve treinreiziger aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.25 uur op het Station CS aan de Spoorlaan op aanwijzing van NS-personeel een agressieve treinreiziger aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Boxtel. Hij had in de trein, op het traject van Eindhoven naar Tilburg, zonder enige reden, een 26-jarige Bredase vrouw mishandeld. Hij had haar op haar rechteroog geslagen. Haar oog was daardoor opgezwollen en traande. Eerder liep de man briesend door de trein waarbij hij luidkeels riep: Iedereen is racist, ik maak alle blanken dood. De verdachte is in verzekering gesteld. De Spoorwegpolitie stelt een onderzoek in.

Vier potentiële inbrekers aangehouden?

TILBURG: Een alerte getuige heeft de politie vannacht op het spoor gezet van vier Tilburgers met vermoedelijke inbraakbedoelingen in een bedrijf aan de Winkler Prinsstraat. De getuige zag daar een man op het dak lopen. Tevens zag hij aan de voorzijde van het bedrijf twee personen lopen. Hij waarschuwde daarop direct de politie. Hij zag dat de mannen, toen honden in de omgeving aansloegen, wegliepen in de richting van de Generaal Smutslaan. Daar werden de vier personen door de politie aangetroffen. Het ging om Tilburgse jongens van 16,16,18 en 19 jaar. Zij werden aangehouden. Zij wisten echter van de prins geen kwaad. De politie heeft vervolgens een onderzoek bij het bedrijfspand ingesteld. Daar geen braaksporen aangetroffen. De verdachten zijn daarop wegens gebrek aan bewijs heen gezonden.

Dronken Bredanaar aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.14 uur een 22-jarige Bredanaar aangehouden ter zake openbare dronkenschap. De man was apezat. Hij kon niet meer op eigen benen staan. Ook kwam er geen zinnig woord uit. In eerste instantie was naar de man een ambulance van de GGD gestuurd vanwege een onwel wording. De dronkelap heeft een proces-verbaal gekregen. Aan het bureau is hij door zijn vader opgehaald.

Man aangehouden na mishandeling vriendin

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur een 50-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 44-jarige Oisterwijkse. Hij zou haar rond 01.15 uur verschillende malen op de Hasseltstraat in het gezicht geslagen hebben. Slachtoffer en verdachte kennen elkaar goed. Volgens het slachtoffer wil de verdachte een serieuze relatie meer haar aangaan, zij kiest hier echter niet voor. Vannacht had hij haar eerst een dreigend SMSje gestuurd. Op de Hasseltstraat hadden zij elkaar getroffen, waarna hij haar had mishandeld. De verdachte hield het op een duw. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk