Politie Midden- en West Brabant

Politie stelt grootschalig onderzoek in na vondst overleden man

SCHIJF, 24 juli 2007

Politie stelt grootschalig onderzoek in na vondst overleden man

SCHIJF: Een passant trof op dinsdagochtend het lichaam van een man aan op de Nederheide. De politie is een grootschalig onderzoek gestart om de doodsoorzaak vast te stellen. Een misdrijf wordt niet uitgesloten.

Op dinsdagochtend kwam om 08.10 uur melding binnen dat er een overleden man was gevonden. Een passant trof het stoffelijk overschot aan nabij een woning op de Nederheide. Het betreft een redelijk afgelegen straatje omgeven door dichte bebossing in het buitengebied vlakbij Roosendaal.

De politie constateerde dat deze enige tijd tevoren was overleden. Identiteit van de man is tot op heden onbekend. Omdat het lichaam uiterlijke verwondingen heeft, kan men een misdrijf niet uitsluiten. Of de man ook daadwerkelijk aan deze verwondingen is overleden is nog niet duidelijk.

De politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld rondom de woning. De politiehelikopter is ingezet om opnamen te maken van de omgeving, zodat rechercheurs een goed beeld krijgen van de omgeving. Met speurhonden is de bebossing rond de vindplaats doorzocht op zoek naar verdere sporen. Later op de dag zal de ME het bos nog doorzoeken naar eventuele aanwijzingen.

Het lichaam van de man is in de loop van de middag naar het mortuarium overgebracht. Later zal op het lichaam sectie plaatsvinden. Dit zal gedaan worden door het Nederlands Forensisch Instituut.

De politie zet het onderzoek o.l.v. de Officier van Justitie voort.

Auteur: Inge Rijgersberg