Gemeente Hengelo

Speelplek Waterrots eindelijk weer in gebruik

Op vrijdag 20 juli is de Waterrots in de wijk Slangenbeek in ere hersteld. De verschillende technische problemen zijn eindelijk opgelost, zodat de buurtkinderen tijdens de zomervakantie volop kunnen genieten van deze waterspeelplaats.

Opstartproblemen

In maart 2005 hebben de inwoners van de wijk Slangenbeek hun voorkeur uitgesproken voor een waterspeelplek met een fontein op het westelijke eiland in het Waterpark Vossenbelt. In de herfst van 2005 is het ontwerp van de speelplek verder uitgewerkt en in november 2005 is gestart met de aanleg. Maar door storm, vorst, vandalisme en zware sneeuwval is er vertraging opgetreden.

Uiteindelijk is de Waterrots officieel geopend tijdens de boomfeestdag in maart 2006. Meerdere kinderen en wijkbewoners hebben veel plezier beleefd aan de speelplek en de fontein. Maar in mei is de watertoevoer uitgeschakeld vanwege een fout in de constructie. Hierdoor spoelde het water niet de vijver in, maar kwam onder de speelplek terecht, waardoor een deel van de speelvoorziening verzakte.

onder haar werking, waarop de watertoevoer is uitgeschakeld. Eind vorig jaar was alle schade hersteld, maar gezien de vorstperiode is de speelplek niet direct in gebruik genomen.

Laatste loodjes

Vol vertouwen heeft de gemeente in het voorjaar van 2007 de Waterrots heropend voor de wijkkinderen. Maar helaas bleek de constructie weer niet bestand tegen het speelgedrag en weer dreigde de constructie onder te spoelen. Tot frustratie van velen is opnieuw besloten de wateraanvoer te stoppen en de constructie aan te passen.

Op vrijdag 20 juli is de Waterrots dus voor de derde keer in gebruik genomen. Door de aanpassingen is de speelplek nu vandalisme-, water- en speelbestendig. Met een groot deel van de zomervakantie voor de boeg hebben de jongeren een prachtige plek om te spelen en te recreëren.