Gemeente Echt-Susteren


Waldfeuchterbaan heeft nieuw uiterlijk

"Hoe hard mag ik hier rijden?" en "Wat betekenen die lijnen en stroken op de weg"?

U kent ze misschien al wel; wegen zonder asstreep in het midden maar wel met een stippellijn aan de zijkanten en met rode stroken.

Om het fietsgebruik te stimuleren en te zorgen voor veilige fietsroutes, heeft de gemeente de Waldfeuchterbaan vanaf de Annendaalderweg tot aan de Duitse grens aangepakt.

Ontbrekende fietspaden en fietsstroken zijn aangelegd en gevaarlijke oversteeklocaties verbeterd.

Daarnaast zijn de haltes van het openbaar vervoer opgeknapt en worden er fietsenstallingen aangebracht. Op de weg verdween de middenstreep en aan beide zijkanten is er een onderbroken witte lijn aangebracht, die de rode fietsstroken scheidt van het middengedeelte. De maximumsnelheid is nu 60 km/uur en op de fietsstroken mogen fietsers niet gehinderd worden. De herziening was nodig omdat er zowel snelle als langzame verkeersdeelnemers gebruik maken van de weg én omdat dat er huizen met uitritten langs de weg liggen.

Om de veiligheid van met name de langzamere weggebruikers verder te garanderen, zijn er op sommige plaatsen wegversmallingen met verkeersdrempels aangebracht. Dit alles zorgt ervoor dat weggebruikers voorzichtiger zijn en minder hard rijden. Gedrag dat beter bij het karakter van de weg past. Voortaan kunt u aan het uiterlijk van de weg aflezen, hoe hard u mag en rijdt u op een weg buiten de bebouwde kom zonder middenstreep, dan mag u er maximaal 60.

Het veranderen van de belijning is niet iets wat de gemeente op eigen initiatief doet of bedacht heeft.

De nieuwe inrichting van wegen maakt onderdeel uit van een landelijke richtlijn, die overal in Nederland wordt toegepast of toegepast gaat worden.

Hierdoor maakt het straks niet uit waar u rijdt, u kunt dan overal aan de belijning aflezen op werk type weg u rijdt en hoe hard u mag. Het in één keer aanpassen van alle wegen zou veel te veel overlast bezorgen en bovendien te duur zijn.