Gemeente Rotterdam

23 juli 2007

North Sea Race met jachtzeilboten

Internationale zeilrace in het teken van afschaffen van slavernij start vanuit Rotterdam

Rotterdam is op 24 en 25 juli 2007 het decor van de internationale zeilrace North Sea Race (Rotterdam naar Hull) voor de 'Wilberforce Challenge Cup'. De 'Wilberforce Challenge Cup' staat in het teken van de viering van diversiteit en het afschaffen van slavernij 200 jaar geleden door parlementslid William Wilberforce uit Hull, de Engelse zusterstad van Rotterdam.

De North Sea Race is een voorproef op de 'Clipper Round the World Yacht Race 07-08' die op 16 september start vanuit Liverpool. De gehele vloot van de 'Clipper Round the World Yacht', bestaande uit 10 zeiljachten van 20,8 meter met een internationale bemanning van 200 man, komt dinsdag 24 juli aan in de Veerhaven.

Loco-burgemeester Jeannette Baljeu ontvangt op dinsdag 24 juli in de Roei en Zeilvereniging 'De Maas', de Clipper Race organisatie met de gehele internationale bemanning en een bestuurlijke delegatie uit de Engelse zusterstad Hull. In aanwezigheid van de vertegenwoordigers van Hull zal de loco-burgemeester de Wilberforce petitie tekenen. Met het tekenen van de petitie ondersteunt Rotterdam de campagne 'Fight for Freedom', een verzet tegen de moderne slavernij, van Hull.

De pers is van harte uitgenodigd bij het programma op 24 juli a.s. om 16.00 uur aanwezig te zijn. De voertaal is Engels. Locatie: De Roei en Zeilvereniging 'De Maas', Veerdam 1 te Rotterdam

Programma
16.00 - 16.10 The Wilberforce Challenge Cup, een toelichting door dhr. John Fareham, Hull City Counciler, vertegenwoordiger van de Wilberforce Committee. 16.10 - 16.15 Ondertekening van de Wilberforce petitie door loco-burgemeester Jeannette Baljeu 16.15 - 16.45 Loco-burgemeester en vertegenwoordigers brengen een bezoek aan de Clippers in de Veerhaven 16.30 - 18.30 Rotterdam Receptie in de Roei -en Zeilvereniging 'De Maas'

U bent tevens van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het vertrek van de zeilboten uit de Veerhaven op woensdag 25 juli om 15.00 uur. Voor vertrek paraderen de zeilboten een half uur voor de Erasmusbrug met op de achtergrond het cruiseschip de MS Rotterdam.

Indien u aanwezig wilt zijn bij het programma, kunt u dit doorgeven aan Nancy Trotsenburg, marketing assistant Chief Marketing Office Rotterdam, tel. 010 - 205 35 90 of per e-mail: cmo@cmo.rotterdam.nl.

Bijgevoegd treft u het Engelstalige persbericht 'Clipper fleet to race from to Hull' - 18 juli 2007.

noot voor de redactie/