Nieuwe AO: "Jane Jacobs".

Vorig jaar overleed Jane Jacobs, een Amerikaans-Canadese publiciste en stadsactiviste. Zelf had ze geen academische studie achter de rug, maar in de wereld van stedenbouwkundigen was en is ze een fenomeen. Zij wist hoe stadsbuurten levendig blijven, prees de multiculturele samenleving, hield van het drukke straatbeeld waarin wonen, werken en winkelen gemengd voorkomen en schreef daarover spannende boeken. Ze leidde een actiecomité dat in 1962 de aanleg van de Lower Manhattan Expressway wist tegen te houden. Haar verhuizing van New York naar Toronto voorkwam dat haar twee zonen werden opgeroepen om als dienstplichtige militairen in de Vietnam-oorlog te vechten. Het is hoog tijd voor een AO over Jane Jacobs.

Dr. Gert-Jan Hospers, economisch-geograaf aan de Universiteit Twente, heeft reeds vele AO's op zijn naam staan, waaronder Creatieve Steden (AO 2764) en Slimme Streken (AO2845). Dr. Pierre Desrochers, economisch-geograaf aan de Universiteit van Toronto, is kenner van het werk van Jane Jacobs. Samen met Gert-Jan interviewde hij Jane Jacobs twee jaar voor haar dood in Toronto.


Het AO 'Jane Jacobs' (AO 2880) is te bestellen voor ¤ 3,25 excl. verzendkosten bij AO, via de website: www.a ctueleonderwerpen.nl of bel 0320-286962. Of bestel de digitale uitgave van dit AO voor ¤ 1,95 (hier worden geen verzendkosten bij gerekend). Abonnees van de AO-reeks krijgen de uitgave automatisch thuisgestuurd.


IVIO Uitgeverij B.V.
IVIO Uitgeverij brengt sinds 1936 de populair-educatieve Actuele Onderwerpen reeks uit, met als doel hoogwaardige, exclusieve informatie op een objectieve en toegankelijke wijze voor een breed publiek te ontsluiten. Abonnees ontvangen elke twee weken een uitgave over een actueel onderwerp.

Kijk ook op onze website voor andere uitgaven of abonnementen: http://www.actueleonderwerpen.nl