TNT Post zet ASK in voor flexibelere inzet medewerkers sorteercentra

20/07/2007 21:30



ASK Community Systems



ROTTERDAM, 23 juli 2007 - TNT Post maakt sinds kort gebruik van ASK, een intelligent software systeem dat ontwikkeld is door het Rotterdamse ASK Community Systems. Dit softwaresysteem zorgt voor een flexibelere inzet van medewerkers van haar sorteercentra. Voor het gebruik en verdere ontwikkeling van het systeem zijn beide partijen een overeenkomst aangegaan tot 2010.

Binnen het nieuwe systeem houden medewerkers vaste contracturen. Daarnaast krijgen ze de gelegenheid hun eigen beschikbaarheid aan te geven voor een gedeelte van hun werkweek. Zodoende zijn roosters sneller en eenvoudiger in te vullen en wordt de medewerkers meer mogelijkheden geboden om hun eigen rooster aan te sluiten op hun persoonlijke behoeften. Het realiseren van dergelijke flexibele arbeidsvoorwaarden op individueel niveau is een faciliteit die zonder ondersteunende software niet te realiseren is.

Sidney Geneste, directeur van ASK Community Systems, is bijzonder verheugd over de samenwerking met TNT Post. "De grootste particuliere werkgever van Nederland werkt met ASK. Met de adaptieve en zelflerende kwaliteiten van ons product bespaart TNT Post op de planningskosten en het inhuren van externe krachten. Daarnaast zal ASK in de nabije toekomst deuren openen voor de ontwikkeling van nieuwe services die TNT Post haar klanten kan aanbieden."

Ook John Simons, directeur ICT binnen de Business Unit Productie van TNT Post, kijkt terug op een geslaagde en vooral prettige samenwerking bij de implementatie van de software. "ASK zorgt ervoor dat de bezettingsgraad binnen de zes sorteercentra van TNT Post in Nederland continu afgestemd is op de benodigde arbeidscapaciteit. Zonder ASK zouden we dit nooit gedaan krijgen. We plannen wekelijks ongeveer 2500 mensen in met ASK. Als je hen één voor één zou moeten benaderen, zou dat minimaal 20 planners 2 dagen in de week bezighouden. Met ASK kan 1 planner dit in een paar uur doen. En dan regelt het systeem de rest."





http://www.ask-cs.nl