Gemeente Borger-Odoorn


20-07-2007
BURGEMEESTER BORGER-ODOORN REIKT GEBOORTEKOFFER UIT

Burgemeester T. Slagman-Bootsma van Borger-Odoorn reikt op maandag 23 juli om 10.00 uur de eerste geboortekoffer van de gemeente Borger-Odoorn uit aan de ouders van Thijs van den Hoek uit Buinen. Thijs is op 9 juli geboren. De uitreiking was vorige week al gepland maar kon toen niet doorgaan.

De geboortekoffer is een initiatief van Icare Jeugdgezondheidszorg en de gemeente. De koffer bevat o.a een felicitatiebrief van de burgemeester, informatiemateriaal, een knuffel, een T shirt, een CD en een luierzak.

Het informatiemateriaal bestaat uit het eerste nummer van het O magazine en diverse folders van Icare. De O in O magazine staat voor Ontwikkeling, Opvoeding en Ondersteuning. Het eerste nummer, dat in de geboortekoffer zit, heeft betrekking op de eerste drie maanden na de geboorte. De negen volgende nummers worden uitgereikt bij de bezoeken aan het consultatiebureau.
De CD is een speciale geboorte CD met rustgevende muziek uitgegeven door Unicef. De luierzak wordt bijgevoegd omdat de gemeente luiers apart inzamelt in speciaal daarvoor bestemde containers. Deze staan ondermeer bij de kinderdagverblijven. Het apart inzamelen van luiers is niet alleen goed voor het milieu, ze worden namelijk gerecycled, ook in de portemonnee is dit voelbaar. Natte luiers kunnen het gewicht van de container aanmerkelijk doen toenemen en in Borger-Odoorn wordt het afval per kg afgerekend.

De geboortekoffer wordt vanaf nu als welkomstgeschenk uitgereikt aan de ouders van een nieuwe burger in de gemeente. Dit gebeurt bij de geboorteaangifte. Ouders van kinderen die in een ziekenhuis worden geboren en dus in een andere gemeente aangifte doen kunnen de koffer in het gemeentehuis ophalen.