Computermicroscoop voor oogcontrole op afstand


AMSTERDAM, 20070723 -- Oogkliniek EyeQVision biedt haar klanten/patiënten sinds april 2007 de mogelijkheid om de controles na operaties niet meer in de kliniek in Amstelveen te laten plaatsvinden, maar met behulp van de DinoLite Plus USB microscoop via internet.

De patiënt hoeft niet uren in de auto of trein te zitten om na een operatie 3 tot 4 keer gecontroleerd te worden, maar sluit de DinoLite op de computer aan en maakt via MSN of Skype verbinding met de oogarts in Amstelveen. Ook het opsturen van een aantal afbeeldingen is voldoende voor een goede controle.
[foto] Volgens oogarts Dr. Versteeg is de DinoLite een uitkomst voor veel mensen. "Normaal laat een patiënt zich voor een controle van vijf minuten ergens uit Nederland door een familielid naar Amstelveen rijden. Meestal gaat dat gepaard met fileleed en tijd in de wachtkamer, om nog niet te spreken van de hoge kosten. Met de DinoLite kan men gewoon thuis achter de computer worden gecontroleerd. Geen wonder dat veel van onze patiënten kiezen voor koop of huur van een DinoLite microscoop."

Over IDCP: Als importeur en distributeur van elektronica richt IDCP zich op het op de markt brengen van innovatieve producten in de segmenten mobility, security, connectivity en productivity. IDCP werkt daarvoor nauw samen met leveranciers van over de hele wereld om verrassende en relevante nieuwe producten naar Nederland te brengen. Meer informatie over de DinoLite microscopen is te vinden op www.dinolite.nl.

Foto: http://kurl.nl?103F





Ingezonden persbericht IDCP