Recordbedrag betaald voor chinese.com via de Sedo-veiling


Domeinnaam bereikt door een veiling verkoopprijs van 1,1 miljoen USD

KEULEN, 20070723 -- Het domein chinese.com bereikte door een domeinveiling bij Sedo een recordbedrag van 1,1 miljoen US-Dollar, hoogste bedag ooit betaald voor een domein uit de veiling bij Sedo. De onderneming uit Duitsland heeft het domein reeds zeker van eigenaar kunnen verhuizen aan de koper, een onderneming uit Hong Kong.

De interesse in het domein was enorm, het aantal bezoekers op de website van Sedo waren 10 keer zo hoog als normaal. Bieders uit Zwitserland, Engeland en Amerika, maar ook uit Nieuw-Zeeland, China en Japan boden mee op het domein, waarbij met een startbod van 1400 US-Dollar uiteindelijk het recordbedrag werd gebracht op 1,1 Miljoen US-Dollar.

?Door deze verkoop wordt zeker de eigenaren van topdomeinen duidelijk, dat het mogelijk is voor generieke begrippen een koper te vinden, die bereid is een marktconforme prijs te betalen. Momenteel is de veiling gaande van ruim 20 topdomeinen zoals markets.com, europeans.com en chinese.net. Wij zijn benieuwd welke prijzen in deze veiling worden bereikt?, aldus Tim Schumacher, bedrijfsleider van Sedo GmbH.

Goede vooruitzichten zijn er in ieder geval voor de eigenaar van chinese.net: in 2007 werden de domeinen chinese.info (27.000 EUR) en chinese.biz (72.900 US-Dollar) voor goede prijzen verkocht.



Over Sedo

Sedo, met kantoren in Keulen en Boston, is wereldwijd het grootste handelsplatform voor domeinnamen. Met een aanbod van meer dan zeven miljoen domeinen in de database (alle mogelijke TLD?s)- circa drie miljoen daarvan zijn geparkeerd. Sedo biedt diensten rondom domeinen aan, zoals domeinparking, verkopen & kopen, appraisals, domeinverhuizing en domeinpromotie.

Sedo is deel van de Adlink-groep en in verband met United internet AG. Verdere informatie vindt u onder www.sedo.nl, dit persbericht is elektronisch te vinden onder www.sedo.de/presse/ (in het Duits).