Politie Amsterdam-Amstelland



Grote hoeveelheid XTC-pillen bij straatdealer thuis gevonden / Bijlmerdreef (23/07/07)

Dinsdagavond 17 juli vonden agenten in de woning van een 59-jarige straatdealer 16000 XTC-pillen. Tevens werd in de woning een illegale Nigeriaan aangetroffen die 143 XTC-pillen en een groot geldbedrag in zijn bezit had.

Het drugsteam van de Binnenstad betrapte de straatdealer eerder die avond op het verkopen van verdovende middelen in de Warmoesstraat. Bij zijn aanhouding werden in zijn fietsstuur 43 bolletjes cocaïne gevonden. Bij de doorzoeking in zijn woning werd de grote hoeveelheid XTC en de Nigeriaan aangetroffen. De 59-jarige dealer is al meerdere malen met de politie in aanraking geweest in verband met drugshandel. Beide mannen zijn inmiddels voorgeleid.

Pont moet uitwijken door dronken gedrag studenten / Tasmanstraat (23/07/07)

Pont moet uitwijken door dronken gedrag studenten / Tasmanstraat Zondagavond 22 juli rond halftien werden 250 studenten, gekleed in rokkostuum van de pont verwijderd nadat zij zich onbeschoft hadden gedragen. De kapitein meldde dat hij de groep studenten had opgehaald op de NDSM werf, maar dat zij zich tijdens de overtocht van het IJ gewelddadig gedroegen naar de andere passagiers op de pont. De studenten deelden kopstoten uit en gooiden een fiets overboord. Zij probeerden ook naar de kapiteinshut te klimmen, waarop de kapitein naar de aanlegsteiger bij de Tasmanstraat is gevaren. Daar liepen de aangeschoten studenten van de pont af. Een groep van vijftig studenten bleef achter. Op verzoek van de kapitein werden zij door de politie van de pont verwijderd. Drie mannen zijn aangehouden in verband met openbare dronkenschap. Met een proces-verbaal zijn zij na verhoor heengezonden.

Deense toerist veroorzaakt levensgevaarlijke situatie op camping / Zuider IJdijk (23/07/07)

In de nacht van vrijdag 20 juli op zaterdag 21 juli omstreeks 01.30 uur zijn op camping Zeeburg slapende gasten aan een ongeluk ontsnapt toen een onder invloed van drugs en alcohol verkerende toerist in zijn auto stapte en als een dolleman over de camping scheurde. De 27-jarige Deen is gearresteerd.

De man verklaarde eerder die dag en avond met vrienden een aantal glazen alcohol te hebben gedronken in de binnenstad van Amsterdam. Daar had hij ook een aantal joints gerookt en in een coffeeshop een verse paddo (mushroom) gebruikt. Toen hij op de camping terugkwam stapte hij in zijn auto en reed over een aantal betonblokken. Hierbij verloor hij enkele onderdelen van de auto, waaronder de bumper. Hierna reed hij rakelings langs een aantal tenten waar campinggasten met hun kinderen lagen te slapen. Vervolgens reed hij weer over de betonblokken waar hij de macht over het stuur verloor. Hierna kwam hij tot stilstand in de bosjes op enkele centimeters afstand van een camper en een wateraftappunt. De buiten zinnen zijnde man werd door omstanders in bedwang gehouden en is door gearriveerde agenten in de boeien geslagen. Hij is per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis. Tijdens de rit waren agenten nodig om het ambulancepersoneel te assisteren bij het onder controle houden van de dolleman.

Toen hij uit zijn roes was ontwaakt mocht de Deen na het betalen van een boete van 430 euro het politiebureau verlaten. Tevens moest hij aan de campingeigenaar een schadevergoeding van 20 euro betalen. De man verklaarde zich niets meer te kunnen herinneren van de dollemansrit.