Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Stapproblemen

Harderwijk / Epe, 23-07-2007 o Zowel de politie Harderwijk als Ermelo hebben in de nacht van zaterdag op zondag 22 juli te maken gehad met problemen met stappers. Vier jongeren werden aangehouden.

In Harderwijk werd zaterdag rond 23.40 uur een 18-jarige Utrechter aangehouden omdat hij in een horecazaak een 19-jarige Harderwijker een kopstoot had gegeven. Het personeel droeg de jongeman aan de politie over en gezien het gebruikte geweld is hij ingesloten. Er wordt proeces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Even na 02.00 uur zagen Harderwijkse agenten tijdens hun voetsurveillance dat een jongeman bij de ingang van een horecazaak iemand met een keycord met sleutels sloeg. Degene die geraakt werd, bleek de portier te zijn en de 22-jarige Harderwijker werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Ook hij krijgt een proces-verbaal.

In Ermelo moest de politie rond 03.00 uur in actie komen na een melding van een horecaondernemer. Kennelijk stonden enkele jongeren een klant op te wachten en om een confrontatie te voorkomen had men de jongen naar binnen gehaald. De politie vroeg de jongeren om weg te gaan, maar zelfs na vordering bleven twee van hen halsstarrig, waarna zij werden aangehouden. De uit Putten afkomstige jongens (18 en 19 jaar) krijgen een bon.