Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Passagiere gewond bij aanrijding

Zutphen, 23-07-2007 o Bij een aanrijding op de kruising van de Rijksstraatweg met de Den Eterweg is vrijdagmiddag 20 juli een 18-jarige passagiere van één van de betrokken autos gewond geraakt. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Zutphen.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 14.40 uur tijdens een hevige regenbui. Een 19-jarige jongeman uit Raalte wilde komend vanaf de Rijksstraatweg de kruising met de Den Elterweg richting het centrum van Zutphen oversteken. De verkeerslichten stonden op dat moment op knipperen.

Bij het oprijden van de kruising bleek hij een uit de richting van de Voorsterallee komende auto bestuurd door een 46-jarige Zutphenaar niet te hebben opgemerkt. Bij de aanrijding die volgde tolde de auto van de Raaltenaar om zijn as en kwam nog in aanrijding met de auto van een 47-jarige vrouw uit Apeldoorn.

Door de aanrijding zat de 18-jarige vriendin van de Raaltenaar in de auto bekneld en moest door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd worden. Zij is met diverse verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

De aanrijding zorgde voor de nodige verkeershinder. In verband met de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie moest het verkeer geruime tijd worden omgeleid.