Politie Zeeland


W-2370-2007 Schutter aangehouden
Rond 20.26 uur gisteravond kwam er een melding binnen bij de Zeeuwse politie dat er werd geschoten op terrasgangers van een restaurant aan de Boulevard Bankert in Vlissingen.
In de melding werd gesproken over een auto met een bepaald kenteken. De politie is op zoek gegaan naar deze auto en trof hem rijdend aan op de Boulevard de Ruijter. Bij onderzoek in de auto werd een imitatie veerdrukgeweer aangetroffen. Alle vier de inzittenden van de auto zijn aangehouden voor de wet wapens en munitie. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De vier zijn afkomstig uit Oost Souburg en Vlissingen en waren 16 (1) en 18 (3) jaar oud. De mannen die geraakt zijn door de balletjes uit het geweer hebben geen letsel opgelopen. Wel deden de schoten pijn. Er is aangifte gedaan bij de politie. De mannen die werden geraakt door het balletjesgeweer zijn 36 en 32 jaar oud en afkomstig uit Den Haag.

W-2371-2007 Groep keert zich tegen politie
Op het Bellamypark in Vlissingen is vannacht omstreeks 00.10 uur een opstootje uit de hand gelopen.
Agenten van de Zeeuwse politie waren, naar aanleiding van een melding, naar het Bellamypark gereden. Daar zouden twee dronken mannen de nodige overlast veroorzaken. Ter plaatse gekomen bleek dat de twee dronken mannen, 34 en 21 jaar oud en afkomstig uit Vlissingen en Rotterdam, ongeveer iedereen die voorbijkwam uitscholden en hard aan het schreeuwen waren. Beide mannen hadden ruzie gemaakt met een groep van zo'n 40 jeugdige omstanders. Beide mannen zijn aangehouden wegens openbare dronkenschap. Op het moment dat beide dronkelappen werden geboeid vond de groep waarmee zij ruzie hadden gemaakt dit dermate interessant dat zij er allemaal omheen kwamen staan. De groep hield zich nogal opdringerig op en er werden de nodige verwensingen naar de agenten geroepen. Op een gegeven moment gaf één van de omstanders één van de agenten de schop. De agent gaf een schop terug en toen onstond een vechtpartij tussen voornoemde omstander en de agent. Hierdoor moest de agent die inmiddels belaagd werd door meerdere personen uit de groep, zijn aangehouden (en geboeide) verdachte loslaten. De man die de vechtpartij begon, een 17-jarige Vlissinger, is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 34-jarige aangehouden verdachte is eveneens overgebracht naar het politiebureau. De 21-jarige Rotterdammer is er, geboeid en al, vandoor gegaan. Doordat er veel omstanders op zijn rug gesprongen zijn heeft een agent rugletsel, kapotte knieen en kleding opgelopen. De 17-jarige Vlissinger is inmiddels weer in vrijheid gesteld, de andere verdachte zit nog vast.

Z-2372-2007 Aangehouden wegens bedreiging
Vannacht rond 02.06 uur is een 38-jarige man uit Hulst aangehouden wegens bedreiging.
De man liep, op een camping in de gemeente Hulst, een hond uit te laten en er werd een opmerking tegen hem gemaakt. Dit stelde hij niet op prijs en hij uitte bedreigende taal tegen de eigenaar van de camping. Toen de politie ter plaatse kwam was de man niet meer voor rede vatbaar en is hij overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij nu nog vastzit. De man wordt vandaag verder verhoord.





Politie Zeeland