Politie Zeeland


W-2373-2007 Twee rijbewijzen ingevorderd
Zondagavond omstreeks 23.31 uur werd het rijbewijs van een 60-jarige VLissinger ingevorderd, omdat hij teveel gedronken had.
De man reed over de Koningsweg in Vlissingen toen hij een blaastest moest ondergaan. Hieruit bleek dat hij bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.
Ook in de Paul Krugerstraat werd een dronken automobilist betrapt door de politie.
Rond 00.08 uur werd van een 38-jarige Vlissinger een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij ruim drie keer teveel had gedronken. Toen hem gevraagd werd naar zijn rijbewijs, bleek dat dit ongeldig was verklaard in 1997. Ook deze meneer mag binnenkort de gang naar het Openbaar Ministerie maken.

Z-2374-2007 Dronken automobilist aangehouden
Omstreeks 21.22 uur gisteravond is een 42-jarige Belg uit Laarne door de Zeeuwse politie aangehouden.
De man reed in een auto met twee lekke banden over de Tractaatweg in Westdorpe. Volgens eigen zeggen was hij ergens tegenaan gereden en had hij daardoor die lekke banden opgelopen. Hij wist niet waar tegen hij was gereden. Omdat de man eruit zag alsof hij onder invloed van alcohol was hebben de agenten een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. (Hij verklaarde ruim een fles whiskey te hebben gedronken) Ook verklaarde hij onder invloed te zijn van harddrugs. De man was al drie keer eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed. Rond 23.00 uur is de man weer in vrijheid gesteld. De technische recherche gaat onderzoek aan zijn auto doen.

O-2375-2007 Onder invloed
Een 51-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland is gisteravond omstreeks 20.10 uur betrapt op het rijden onder invloed.
Agenten zagen de man rijden op de KRaaijensteinweg in Burgh Haamstede. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij twee keer teveel had gedronken. De man was al drie maal eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed en hiervoor was zijn rijbewijs ingevorderd. De man had tot augustus 2007 geen rijbewijs en mocht dus ook niet autorijden. Er wordt (weer) proces-verbaal tegen de man opgemaakt.