Nutreco NV

PERSBERICHT

Amersfoort, 23 juli 2007

Nutreco rondt overname af van Canadese diervoedingactiviteiten van Maple Leaf Foods

Nutreco Holding N.V. heeft de overname afgerond van Canada's leidende diervoedingactiviteiten van Maple Leaf Foods Inc. Op 22 mei 2007 heeft Nutreco de ondertekening bekendgemaakt van een overeenkomst voor deze overname. De afronding van de transactie was, zoals voorzien, mede afhankelijk van de verkoop van een klein bedrijfsonderdeel voor visvoer in Canada. Deze activiteit is inmiddels verkocht aan Cooke Aquaculture Inc.

De totale omzet van de overgenomen bedrijfsactiviteiten van Maple Leaf Foods bedraagt circa CAD 650 miljoen (circa EUR 430 miljoen). Over 2006 werd een bedrijfsresultaat vóór rente en belastingen (EBIT) gerealiseerd van CAD 47 miljoen (circa EUR 30 miljoen). In de 18 productievestigingen voor diervoeding in Canada en de Verenigde Staten (New York State) en in de Canadese R&D faciliteit van wereldklasse werken in totaal 1.200 medewerkers.


* * * * *

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming voor diervoeding en visvoer die met haar kennis van voedingsmiddelenketens toegevoegde waarde wil creëren in haar marktsector. Nutreco is selectief aanwezig in de diverse stadia van de vis- en vleesproductieketen. De Business Groups van Nutreco, die elk uit verschillende Business Units bestaan, hebben ongeveer 75 vestigingen voor productie en verwerking in circa 20 landen met in totaal 7.500 medewerkers.

De netto-omzet van Nutreco bedroeg in 2006 EUR 3,009 miljoen. Nutreco Holding N.V. is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in de Amsterdam Midkap Index en de Euronext 150 Index.