Ingezonden persbericht


---PERSBERICHT---

Hilversum, 20 juli 2007

NIEUW NUMMER 'SUMMERS MAGIC' VAN R.O.O.O.M LIVE GECOMPONEERD OP 100%NL

In de nacht van zaterdag 14 juli en zondag 15 juli componeerde R.O.O.O.M live een nummer in de studio van 100%NL met hulp van luisteraars. Het nummer heet 'Summers Magic' en draait maandag 23 juli al op 100%NL.

Nog niet eerder is het voorgekomen dat een bekende Nederlandse popband live een nieuw nummer componeert op de landelijke radio. R.O.O.O.M kreeg van 00 tot 07 uur de tijd om het nummer te componeren. Met hulp van luisteraars, die de hele uitzending akkoordenschema's, teksten en andere tips sms-ten en mailden, was R.O.O.O.M om 06:40 klaar. Ook Fab Morvan, één van de zangers van Milli Vanilli, gaf tips. Het nummer kreeg de naam 'Summers Magic'. Inmiddels heeft R.O.O.O.M het nummer in de studio opgenomen en vanaf maandag 23 juli is 'Summers Magic' te horen op 100%NL. R.O.O.O.M zal het nummer zelf aankondigen rond 13:45.

De popband R.O.O.O.M bestaat uit zangeres Romagna, gitarist/producer Ronno en de twee rappers DNA en Stamina. Hun eerste single 'First Thing' werd op 18 augustus 2006 gereleased en werd meteen een hit. Vervolgens volgden de singles 'Get Up' en 'Lost'. Het debuutalbum 'First Chapter' verscheen in het voorjaar van 2007.

---