NETGEAR lanceert 's werelds eerste compleet uitgeruste draadloze switch voor het MKB

ProSafe® Smart Wireless Switch biedt centrale monitoring, management, beveiliging en RF-planning voor draadloze netwerken

Rotterdam, 23 juli 2007 - NETGEAR, wereldwijd aanbieder van geavanceerde netwerkproducten, heeft tijdens de Interop Las Vegas 2007 de NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP) gelanceerd. Dit is 's werelds eerste compleet uitgeruste draadloze controller, die specifiek ontworpen is voor kleine en middelgrote bedrijven. De ProSafe Smart Wireless Switch biedt zeer veel mogelijkheden, een hoge verbindingskwaliteit en een krachtige beveiliging. De switch geeft kleine en middelgrote bedrijven de mogelijkheid om maximaal 48 draadloze toegangspunten te configureren, te bewaken en te beheren.

RF Planning
Met de ProSafe Smart Wireless Switch kunnen gebruikers met hun draadloze apparatuur probleemloos door een gebouw bewegen en behouden altijd hun beveiligde verbinding. Met de meegeleverde RF Planning-tool kunnen netwerkbeheerders de parameters van gebouwen en werkruimten invoeren, waarna de tool automatisch de beste plaatsen voor de access-points aangeeft. Verder ondersteunt de draadloze controller IntelliFi RF Management. Dit zorgt ervoor dat de radio automatisch wordt geconfigureerd op het gebied van signaalsterkte, kanalen, load-balancing en het vermijden van interferenties. Hierdoor ontstaat een continue en consistente draadloze dekking. De NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch beschikt uiteraard over enterprise-class beveiligingsmogelijkheden, inclusief RADIUS en ondersteuning van AAA Server, waarmee bedrijven hun bekabelde en draadloze netwerken kunnen integreren. De ProSafe Smart Wireless Switch is tevens voorzien van functionaliteit voor Power-over-Ethernet (PoE).

Complete oplossing
De complete NETGEAR ProSafe Smart Wireless-oplossing bestaat uit de ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP) en de NETGEAR ProSafe 'Light' Wireless Access Points. Deze laatste bestaan weer uit het NETGEAR ProSafe 802.11g Light Wireless Access Point (WGL102) en het NETGEAR ProSafe Dual-band Light Wireless Access Point (WAGL102).

"Tot nu toe waren de mogelijkheden om draadloze infrastructuren in kleine en middelgrote bedrijven uit te breiden, sterk beperkt", zegt Vivek Chugh, Senior Product Line Manager bij NETGEAR. "Alle draadloze toegangspunten moeten namelijk individueel geconfigureerd en beheerd worden, wat bij een toenemend aantal toegangspunten tot een nachtmerrie leidt, ook qua beveiliging. De ProSafe Smart Wireless Solution brengt hier resoluut verandering in. Met onze oplossing kunnen deze bedrijven snel en betaalbaar een zeer schaalbaar en goed beveiligd draadloos netwerk implementeren, dat volledig geïntegreerd kan worden met de bekabelde infrastructuur."

ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP)
De NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP) is een draadloze controller, die kleine en middelgrote bedrijven in staat stelt een gecentraliseerde draadloze LAN-architectuur op te zetten, waarmee meerdere draadloze toegangspunten op de werkvloer bewaakt en beheerd kunnen worden.

De NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch biedt eindgebruikers robuuste functionaliteit, waaronder de mogelijkheid om naadloos tussen meerdere toegangspunten te bewegen. De gecentraliseerde beveiliging en het beheer, de ingebouwde RF-planner met z'n managementmogelijkheden en de locatie-tracker maken dat deze switch veel waar voor zijn geld biedt. De ingebouwde Power-over-Ethernet ondersteuning op de acht 10/100-poorten zorgt ervoor dat toegangspunten eenvoudiger kunnen worden ingezet. De 10/100/1000 uplink-poort kan gebruikt worden om nog meer PoE-switches aan te sluiten en om verbinding te maken met de netwerk-backbone. In aanvulling op de geavanceerde beveiligingsmogelijkheden van de switch, waaronder EAP-PEAP, EAP-TLS, EAP-TTLS, 802.11i, MAC adresfiltering, SSID en locatie gebaseerde authenticatie, beschikt de WFS709TP ook over enterprise-class beveiligingsfuncties als RADIUS- en LDAP-gebaseerde AAA serverondersteuning. Met dit laatste kunnen bedrijven hun bekabelde en draadloze toegang samenvoegen, zonder de beveiliging nadelig te beïnvloeden.

Een losstaande WFS709TP ondersteunt maximaal zestien draadloze toegangspunten en 256 gebruikers per switch. De ProSafe Smart Wireless Solution kan tot drie Smart Wireless Switches ondersteunen, die elk geconfigureerd kunnen worden om maximaal 48 NETGEAR ProSafe toegangspunten te bedienen. Dit kunnen toegangspunten van de volgende typen zijn: ProSafe 802.11a/g Dual Band Light Wireless Access Point (WAGL102), ProSafe 802.11g Light Wireless Access Point (WGL102) en ProSafe Dual Band Wireless Access Point (WAG102).

IntelliFi RF Management
Om de prestaties en efficiency van de draadloze infrastructuur te optimaliseren, biedt de WFS709TP IntelliFi RF Management voor het automatisch configureren van alle radioparameters. Hierdoor ontstaat een continue draadloze dekking, ook als gebruikers door een gebouw bewegen. Met dit gereedschap krijgen netwerkbeheerders de mogelijkheid om schema's van werkruimten in te voeren, alsmede gegevens als aantal verdiepingen, afmetingen gebouw, gewenste dekking en de 'overlap-factor' ten behoeve van fouttolerantie. Op deze manier kunnen de radiokarakteristieken van een gebouw worden voorspeld, waarna de optimale locaties voor toegangspunten worden aangewezen, inclusief de te verwachten dekking.

Fouttolerant
Om te verzekeren dat het netwerk permanent in de lucht blijft zodat bedrijfskritische applicaties continu kunnen draaien, ondersteunt de WFS709TP fouttolerante hardware met industrie standaard N+1 draadloze controller-redundantie en access-point interleaving. Hierdoor ontstaat een draadloos netwerk dat de hoogst mogelijk beschikbaarheid garandeert en geen 'single point of failure' kent.

ProSafe 802.11a/g Dual Band Light Wireless Access Point (WAGL102) Het NETGEAR ProSafe 802.11a/g Dual Band Light Wireless Access Point is een veelzijdig business-class draadloos toegangspunt, dat beheerd wordt door de NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP). Dit toegangspunt biedt veilige, betrouwbare en snelle draadloze toegang op zowel de 5 GHz als de 2,4 GHz 54 Mbps band.

NETGEAR ProSafe 802.11g Light Wireless Access Point (WGL102) Het NETGEAR ProSafe 802.11g Light Wireless Access Point heeft dezelfde karakteristieken als de WAGL102, met dit verschil dat dit toegangspunt enkel op de 2,4 GHz 54 Mbps band werkt.

Garantie
De NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP) en de beide toegangspunten WAGL102 en WGL102 worden geleverd met een levenslange hardwaregarantie voor de oorspronkelijke koper en 24x7 technische ondersteuning. Optionele NETGEAR ProSupport services zijn beschikbaar in de vorm van geavanceerde technische ondersteuning (OnCall 24x7) en hardwarevervanging op de volgende werkdag (XPressHW).

Beschikbaarheid en prijzen
De drie producten zijn beschikbaar in het derde kwartaal van 2007 via direct-marketers, e-commerce sites en value-added resellers. De ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP) heeft een adviesprijs van 2.149 euro Excl. BTW. Het ProSafe 802.11a/g Dual Band Light Wireless Access Point (WAGL102) en het NETGEAR ProSafe 802.11g Light Wireless Access Point (WGL102) kosten respectievelijk 184 euro en 155 euro excl BTW.

Netgear
Netgear (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Het productaanbod van het bedrijf telt ongeveer 150 producten waarmee gebruikers hun Internetverbinding, randapparaten, bestanden, digitale multimedia content en toepassingen kunnen delen en gebruiken met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. In juni 2006 is Netgear voor het tweede achtereenvolgende jaar door Business Week opgenomen in de lijst 'Hot Growth 100' van de snelstgroeiende bedrijven in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van Netgear bevindt zich in Santa Clara, Californië. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie is te vinden op www.netgear.nl.



Ingezonden persbericht