Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 23 juli

BREDA, 23 juli 2007

Man mishandeld door baldadige jeugd

PRINSENBEEK: Op zondag liep een 62-jarige man uit Prinsenbeek langs een pand in aanbouw aan het Velsgoed. Dit was omstreeks 20.00 uur. Hij zag een vijftal jongens over het hek van het bouwterrein klimmen. Ze gedroegen zich baldadig. De man zei hier iets van en het vijftal kwam op hem af. Eén van hen sloeg hem met een stuk bouwmateriaal tegen het lichaam. Toevallige passanten schoten de man te hulp, waarna de vijf ervandoor gingen richting het station Prinsenbeek. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer en getuigen gehoord. De politie onderzoekt de zaak verder.

Man onder invloed aangehouden voor doorrijden na aanrijding

RUCPHEN: Op zondag is rond 21.45 uur een ongeval gebeurd aan de Sint Martinusstraat. Een 55-jarige man uit Sint Willebrord reed over de Sint Martinusstraat in de richting van de Bernhardtstraat. Bij een wegversmalling reed de bestuurder eerst tegen een verkeersbord en vervolgens tegen een auto bestuurd door een 50-jarige man uit Breskens. De Willebrorder reed vervolgens door zonder zijn identiteit bekend te maken. Aan de hand van het kenteken kon de man worden achterhaald. Hij is aangehouden in zijn woning en bleek onder invloed te zijn van alcohol. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 745 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting via brievenbus

BREDA: De politie kreeg op maandag even na 01.30 uur melding van brand in de Ahornstraat. In de woning bleek de hal in brand te staan. De brandweer heeft het buur geblust. De brandweer constateerde dat er hoogstwaarschijnlijk brand is gesticht via de brievenbus. De politie zal aangifte opnemen van brandstichting en een sporenonderzoek uitvoeren. Ook is er een buurtonderzoek uitgevoerd.

Inbraak in sportkantine

RUCPHEN: In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een sportkantine aan de Kozijnenhoek. De daders vernielden een ruit en braken een buitendeur open. Ook binnen werden meerdere vernielingen aangericht. Wat er precies is weggenomen is nog niet duidelijk. De politie zal aangifte opnemen van de gedupeerde.

Nog meer aangiften ontucht

ETTEN-LEUR: De politie heeft in de loop van de afgelopen week nog 12 meldingen binnen gekregen van ontucht door de 20-jarige inwoner van Etten-Leur die vorige week is aangehouden. De man is in bewaring gesteld. De ontuchtige handelingen met de minderjarige tieners vonden tussen juli 2006 en april 2007 plaats in de woning van de verdachte in de wijk Grauwe Polder.

Man aangehouden voor woninginbraak

SINT WILLEBRORD: De politie hield op maandagochtend een inwoner van Sint Willebrord aan voor woninginbraak. De 27-jarige man uit Sint Willebrord zou in de nacht van 14 op 15 juli hebben ingebroken in een woning aan de Wilgenrijs. Bij de inbraak is een auto weggenomen met behulp van de autosleutels die in de woning lagen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor verkrachting

BREDA: De politie hield op maandag een 25-jarige man uit den Haag aan voor verkrachting. De man wordt verdacht van medeplichtigheid van een verkrachting. Deze vond op 10 september 2005 tijdens de middag plaats. De vrouw werd in haar woning door vijf mannen overmand in haar woning in de Belcrumweg. De vijf, waarvan een paar bekenden van haar waren, namen haar mee in een auto. Een aantal van hen verkrachtten haar op een afgelegen plek.
De 23-jarige vrouw alarmeerde de politie en deed aangifte. Deze hield een 42-jarige man met onbekende verblijfplaats aan. Deze man is inmiddels veroordeeld.

Auteur: Inge Rijgersberg