Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Inwoners Heerde denken mee over keuze nieuwe burgemeester

Waar moet de nieuwe burgemeester volgens de inwoners van de gemeente Heerde aan voldoen? Welke eigenschappen en vaardigheden vinden ze belangrijk? Dat wil de gemeenteraad graag weten van de inwoners van Heerde.

Via advertenties in huis-aan-huiskrant De Schaapskooi en de gemeentelijke website worden de inwoners van de gemeente Heerde opgeroepen hun wensen kenbaar te maken. De gemeenteraad kan daar dan zijn voordeel mee doen tijdens de sollicitatieprocedure.

Zoals bekend vertrekt burgemeester Hoornstra per 1 september en wordt er een opvolger gezocht. In de periode tussen zijn afscheid en de benoeming van een opvolger, wordt een waarnemend burgemeester aangesteld. Eind augustus komt de commissaris van de koningin naar verwachting met een kandidaat voor deze tijdelijke functie.

Om te beginnen moet er nu een wensenlijstje, oftewel profielschets, komen waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen. Na een zorgvuldige procedure en in samenspraak met de commissaris van de koningin draagt de gemeenteraad uiteindelijk een kandidaat voor.

Inwoners die mee willen denken kunnen hun bijdrage tot uiterlijk 17 augustus sturen aan: Gemeente Heerde, t.a.v. de heer O. Schuwer, Postbus 175, 8180 AD Heerde, of per e-mail naar: o.schuwer@heerde.nl.




Gemeente Heerde