Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Van: Joost Meijer
Datum: 20 juli '07

Dinkelland stelt concept beleidsnota Wmo vast

Het college van B&W heeft 17 juli de concept beleidsnota Wmo vastgesteld. In dit beleidsplan heeft Dinkelland zijn beleid beschreven op het gebied van maatschappelijke ondersteuning voor de komende 4 jaar. De conceptnota zal vanaf 27 juli de inspraak ingaan.

Toelichting

De Wet maatschappelijke ondersteuning heeft als doel om mensen zo lang mogelijk zelfstandig in de maatschappij te laten meedoen. De Beleidsnota Wmo beschrijft op hoofdlijnen wat de gemeente Dinkelland hiervoor de komende 4 jaar wil doen om dit mogelijk te maken. Daartoe zijn de 9 prestatievelden uit de Wmo geanalyseerd en per prestatieveld zijn de belangrijkste doelstellingen en acties beschreven. Zo wil Dinkelland bijvoorbeeld veel aandacht gaan besteden aan een sterk maatschappelijk veld waarin ruimte is voor burgerinitiatieven, waar voldoende professionele ondersteuning is voor vrijwilligersorganisaties en organisaties in zorg en welzijn. De gemeente wil met dergelijke partijen afspraken gaan maken over hun bijdrage aan de maatschappij en op basis daarvan ook de subsidies gaan toekennen.

Ook wil Dinkelland extra zorg en aandacht gaan besteden aan vrijwilligers en mantelzorgers, omdat hun rol binnen de Wmo erg belangrijk is. Daarnaast is een andere doelstelling binnen de nota om mensen met een beperking zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren in de samenleving door bijvoorbeeld toegankelijkheid van gebouwen te bevorderen en sportdeelname te stimuleren.

Al deze en andere doelstellingen en acties staan beschreven in de concept beleidsnota Maatschappelijke Ondersteuning. Omdat participatie binnen de Wmo een belangrijk onderdeel is, zal de conceptnota eerst 6 weken ter inzage worden gelegd op het gemeentehuis in Denekamp en op de locatie Weerselo en bij de bibliotheken in de verschillende kernen. De inspraakreacties zullen worden aangeboden aan de, naar verwachting dan ingestelde, Wmo-raad. Ook vindt er op 3 september een themasessie plaats voor maatschappelijke organisaties en andere belangstellenden om ook hun inbreng mee te kunnen nemen. De Wmo-raad zal dan alle inspraakreacties verwerken in een advies aan het college. Eind van het jaar volgt de definitieve besluitvorming.
---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of 06-16594593 of jwg.meijer@dinkelland.nl.

---- --