Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 23 juli 2007

Orange Business Services introduceert ITIL-gebaseerd Service Select

Meer flexibiliteit in klantenservice en nieuwe supportfuncties voor gebruikers

Orange Business Services introduceert Service Select, een volledig dienstenpakket voor klantenservice gebaseerd op de best-practices van ITIL®. Het nieuwe aanbod voorziet in ondersteunende diensten op het gebied van service management, zodat multinationals hun complexe communicatie-infrastructuren op een effectieve en efficiënte manier kunnen beheren.

"Orange Business Services onderstreept hiermee duidelijk haar service management-strategie", zegt Camille Mendler, vice president Enterprise Research van de Yankee Group. "Het geeft hiermee een sterk signaal af richting klanten over het gebruik van best-practices in IT governance voor het aanbieden en managen van diensten."

ITIL (IT Infrastucture Library) is de wereldwijde processtandaard voor kwalitatief hoogwaardige IT-diensten. Volgens het 2007 Managed IT and Communications Services-onderzoek van de Yankee Group is ITIL-competentie een belangrijk selectiecriterium geworden voor IT- en communicatiediensten van grote bedrijven in toonaangevende markten.

Orange Business Service haakt hierop in met de ontwikkeling van Service Select. Service Select is gekoppeld aan de ITIL® service management-categorieën Service Delivery en Service Support. Het biedt de klant meer flexibiliteit en daarnaast nieuwe ondersteunende diensten, die het pakket van customer care-middelen en -processen verder versterken. Klanten kunnen een keuze maken uit drie serviceniveaus - standaard, uitgebreid en maatwerk - om zo een unieke oplossing te creëren die gebaseerd is op de bedrijfsdoelstellingen.

Service Select biedt:


* een verbetering in proceskwaliteit, delivery en productie;
* verzorging van serviceniveaus voor alle gebruikers op iedere gewenste locatie;
* voorzieningen die leiden tot een consistentere en pro-actievere organisatie met meer aanpassingsvermogen richting klanten;
* een aanvulling voor de klantenservice-mogelijkheden om bedrijfs- en ICT- doelstellingen beter op elkaar aan te kunnen sluiten.

Klantvriendelijke en goed getrainde teams vormen de basis voor Service Select. ITIL®-adviseurs helpen de klant met het ontwerpen en customiseren van hun service management-oplossingen. Bovendien maken helpdesk- en service management-experts gebruik van best-practices om de operationele omgeving van de klant te ondersteunen.

Orange Business Services vormt een hecht team met klanten en gebruikt ITIL om hoogwaardige, consistente en voorspelbare prestaties te leveren. Orange Business Services spreekt dezelfde taal als haar klanten en is daardoor nauw aangesloten op processen, terminologie en werkwijzen.

"ITIL® kan gezien worden als een feilloos doorgeefluik tussen de taal van serviceaanbieders en die van bedrijven. Het kan onduidelijkheden en misverstanden binnen servicegerelateerde afspraken verhelderen en ondersteunt bedrijven bij het bereiken van hun doelen, zonder dat ze daarbij risico's lopen in de samenwerking met derde partijen", aldus Mendler.

Over Orange Business Services

Orange Business Services vertegenwoordigt sinds 1 juni 2006 de zakelijke communicatieoplossingen en -diensten van de France Telecom Group. Eerder werden die vertegenwoordigd door de verschillende merken van France Telecom, waaronder Equant.

De portfolio bestaat uit voice-, data- en mobiele diensten, IT-expertise en managed services. Alle producten en diensten hebben als doel de bedrijfsprocessen van klanten te optimaliseren en hun productiviteit te verbeteren. Orange Business Services heeft vestigingen in 166 landen en heeft klanten in 220 landen. Meer informatie is beschikbaar via www.mnc.orange-business.com .

Voor meer informatie over Orange Business Services kunt u contact opnemen met Bas Lepelaars, Orange Business Services: Tel: +31 (0)20 606 92 77
E-mail: bas.lepelaars@orange-ftgroup.com
Website: http://www.mnc.orange-business.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com