Project Gemeente Westland

aanmeldingen op
Hondencontrole levert 150 aanmeldingen op
Publicatiedatum: 23-07-2007

De gemeente Westland heeft de hondencontrole van 2007 afgerond. Deze controle heeft 150 aanmeldingen opgeleverd, een kennelregistratie en 20 spontane aanmeldingen naar aanleiding van de berichtgevingen in de krant. Ook dit jaar gaan de controles gewoon door.

De controle heeft ook veel afmeldingen opgeleverd van belastingplichtigen die vergeten waren hun (overleden of afgestane) hond af te melden. Op deze manier wordt het bestand van hondenbezitters opgeschoond en kan er door de gemeente een rechtvaardige heffing uitgevoerd worden. Na de vakantie vindt er een nacontrole plaats van adressen waar bijvoorbeeld gezegd werd dat de hond een logé was en van adressen waarbij de vorige controle een aangiftebiljet is achtergelaten, maar dat nog niet is ontvangen door de gemeente.

Elke houder van een hond is verplicht daarvan bij de gemeente aangifte te doen. Als tijdens de controle blijkt dat iemand houder is van een of meer honden waarvoor géén aangifte is gedaan, ontvangt men een navorderingsaanslag die is verhoogd met mogelijk een boete.

Meer informatie over hondenbelasting is te vinden op de website www.gemeentewestland.nl U kunt hier tevens een aangiftebiljet hondenbelasting downloaden.