Gemeente Hengelo

Terugblik op succesvol EK Junioren Atletiek

De hoge heren van de Europese Atletiek Associatie (EAA) kwamen na het EK voor junioren in het FBK-Stadion woorden tekort om de kwaliteit van de organisatie en het werk van de honderden vrijwilligers te roemen. De organisatie kreeg de toezegging dat als de EAA weer wat te vergeven heeft, de kwaliteit die Hengelo geleverd heeft niet vergeten wordt. We kijken dan ook terug op vier succesvolle dagen, waarbij zelfs twee oranje-successen werden geboekt!

Openingsceremonie

Woensdagavond 18 juli werden de Europese Kampioenschappen Junioren Atletiek geopend in het stadhuis. De officiële openingsceremonie was een heel spektakel met de presentaties van de leden van alle 46 deelnemende landenteams, een vlaggenparade en vuurwerk. De presentator Simon Vroemen, Europees kampioen steeple-chase, betrad de stadhuishal door te abseilen.

Records

Melissa Boekelman deed vrijdagavond wat van haar verwacht werd. De wereldkampioene junioren bij het kogelstoten greep een jaar na Beijing ook de Europese titel. De atlete kende geen tegenstand van betekenis. Machteld Mulder bezorgde zondagmiddag Oranje een tweede medaille met een derde plaats op de 800 meter vrouwen.

Hotels volgeboekt

900 atleten, 200 begeleiders, tientallen officials en nog eens 80 binnen- en buitenlandse journalisten en fotografen. Al deze mensen moesten gedurende de EK Junioren Atletiek in de buurt van Hengelo worden ondergebracht. Met als gevolg dat er in de wijde omgeving van Hengelo geen hotelkamer meer te krijgen was gedurende de kampioenschappen.

Noodweer

Op vrijdag 20 en zondag 22 juli werden de wedstrijden enige tijd stilgelegd in verband met hevig onweer. Gelukkig konden de wedstrijden al snel weer worden hervat in stralende zonneschijn. Ook het Beachvolleybal werd tijdelijk stilgelegd. De geplande clinic horden vond, ondanks het noodweer, wel op een heel bijzondere manier doorgang. De deelnemers werden doorverwezen naar de hal van het NS-station, waar regerend nationaal recordhouder op de 100 meter horden, Robin Korving, zijn clinic gaf.

Voor meer informatie over de EK Junioren Atletiek en de wedstrijduitslagen kijkt u op www.hengelo2007.nl.

Melissa Boekelman won de gouden medaille bij het kogelstoten.

Noodweer zorgde ervoor dat de wedstrijden op vrijdag en zondag onderbroken moesten worden.