Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Winterswijk - Vrouw op skeelers aangereden                |
Een 24-jarige inwoonster uit Winterswijk werd zondagmiddag 22 juli rond 16.00 uur aangereden terwijl zij aan het skeeleren was. De veroorzaker van de aanrijding is weggereden in de richting van Winterswijk. De politie is een onderzoek gestart.

Bij de politie werd omstreeks 16.00 uur de aanrijding gemeld. De Winterswijkse was aan het skeeleren over de parallelweg van de Groenloseweg in de richting van Winterswijk. Op een gegeven moment werd ze van achteren aangereden door een zwarte auto. Hierdoor viel ze en liep verwondingen op aan haar knie. De bestuurder van de auto reed langzaam verder en keek nog even om. Hierna reed het zwarte autootje weg in de richting van Winterswijk. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

|     |Zelhem - Knapen gooien 70 verkeersborden om               |
De politie in Zelhem heeft zondagmiddag 22 juli twee knapen (16 en 14 jaar) uit Zelhem een boete voor baldadigheid gegeven. Het tweetal had op de Ruurloseweg ongeveer 70 borden van de wegafzetting aan de Ruurloseweg omver gegooid.

Bij de politie werd rond 12.05 uur gemeld dat er door twee knapen de borden van de wegafzetting omver werden gegooid. De melder wist een goed signalement te geven en agenten troffen het tweetal in het centrum van Zelhem aan. Zij gaven toe de borden omgegooid te hebben. Beiden kregen een bekeuring voor baldadigheid. Verder heeft de politie de jongeren alle 70 omgegooide borden weer overeind laten zetten.

|     |Wehl - Aanhouding na vechtpartij                          |
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 23 juli een 16-jarige jongen uit Wehl aangehouden na een vechtpartij op het terrein van een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat in Wehl.

Via de horecatelefoon kwam rond 02.30 uur de melding van moeilijkheden tussen twee groepen jongeren. Hierbij wilde de 16-jarige een onbekend gebleven jongen een kopstoot geven, wat verhinderd werd door de beveiliging van de horecagelegenheid. Agenten en beveiligingsmedewerkers hebben uiteindelijk de groepen uit elkaar gehouden en ze naar huis gedirigeerd. De 16-jarige gaf hier geen gehoor aan, ook niet na herhaaldelijk aandringen. Hierop werd hij aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette en de agenten beledigde. De jongen werd op het politiebureau ingesloten en zijn ouders werden in kennis gesteld. De jongen is aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --