Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 juli 2007

Auto rijdt door na aanrijding

Oldenzaal

Op zondag 22 juli 2007 omstreeks 23.00 uur vond er een aanrijding plaats op de rotonde Tulpstraat/Nagelstraat in Oldenzaal. Een 34-jarige scooterbestuurster uit Oldenzaal reed over de Tulpstraat, komende uit de richting van de Noordwal. Voor de rotonde was ze genoodzaakt om te stoppen. De auto die achter haar reed kon niet op tijd stoppen, waardoor een aanrijding ontstond. De scooterbestuurster en haar medepassagier kwamen hierdoor ten val. De auto reed op dat moment achteruit en ging er vandoor. De bestuurster liep een schram op aan haar been, maar verder geen letsel. Haar passagier, een 62-jarige vrouw uit Oldenzaal, is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Mochten er getuigen zijn of mensen die informatie die bruikbaar kan zijn voor de politie, dan verzoeken wij hen om contact op te nemen met de politie Twente, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-096267)

Snelheidsduivels bekeurd

Oldenzaal

Op zondag 22 juli 2007 omstreeks 13.55 uur reed een 39-jarige automobilist uit Losser over de A1, komende vanuit Hengelo in de richting van Oldenzaal. De automobilist reed 188 km per uur, waar 120 km/uur is toegestaan. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. (07-096165)

Holten

Op maandag 23 juli 2007 omstreeks 00.05 uur reed een 27-jarige automobilist uit Liverpool over de A1 ter hoogte van de Bolder. De man reed 185 km per uur, waar 120 km per uur is toegestaan. Gezien het feit dat de automobilist een buitenlandse (Engelse) nationaliteit heeft, kon het rijbewijs niet worden ingevorderd, maar werd i.o.m. de Officier van Justitie bepaald dat de man een fikse boete contact moest betalen. (07-096296)

Quadrijder gewond

Haarle (Gemeente Hellendoorn)

Man met quad raakt gewond na eenzijdig ongeval.

Zondag 22 juli omstreeks 13.25 uur vindt aan de Vagevuursweg in Haarle een eenzijdig ongeval plaats. Een 53-jarige man uit Haarle rijdt daar met een quad. Op een gegeven moment komt hij met z'n rechterwielen in de berm terecht. Hij stuurt bij waardoor hij over de kop slaat en van de quad afgeslingerd wordt. Het slachtoffer droeg geen helm en is met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Deventer gebracht. De politie heeft de toedracht van het ongeval onderzocht. (07-096178)

Paardentrailer gestolen

Tubbergen

Eigenaresse doet aangifte van diefstal paardentrailer.

In de nacht van 21 op 22 juli werd aan de Braakmansweg in Tubbergen een paardentrailer gestolen. De trailer stond op een afgesloten terrein. Het slot van het hekwerk bleek geforceerd. Het gaat om een trailer van het merk Hotrarijs, type Jumper. Grijs metallic van kleur met het kenteken WPHN48. De 43-jarige eigenaresse heeft aangifte gedaan van de diefstal. (07-096243)

Motor gestolen

Hengelo

Motor gestolen van oprit. Eigenaar doet aangifte.

Aan de Julia Culpstraat werd tussen zaterdag 12 juli 13.00 uur en zondag 22 juli 11.00 uur een motor weggenomen. De motor stond geparkeerd op de oprit van de eigenaar. Het gaat om een motor van het merk Suzuki, type GSX-R1100W. Rood, zwart van kleur met het kenteken MR-37-YP. De 41-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan van de diefstal. (07-096152)

Vrouw bedreigd met glas

Denekamp

De politie hield op zondag 22 juli om 01.00 uur op de Grotestraat in Denekamp een 32-jarige man uit Vught en een 19-jarige man uit Almelo aan. De man uit Vught had een 36-jarige vrouw uit Denekamp met een stuk glas bedreigd en is hiervoor in verzekering gesteld. De man uit Almelo bemoeide zich met het hele gebeuren op het moment dat agenten ter plaatse waren. Hij werd plotseling agressief ten aanzien van twee getuigen uit Denekamp. Hij mocht na verhoor het bureau weer verlaten.

Op genoemde datum was de vrouw uit Denekamp in een café aan de Grotestraat in Denekamp. Hier zag zij dat de 32-jarige man uit Vught een vrouw aan de haren trok. Zij liep naar de vrouw toe om te vragen of alles goed met haar ging. Op dat moment kreeg ze een duw van de man uit Vught en viel ze tegen een paal. De 36-jarige vrouw uit Denekamp besloot om naar huis te gaan. Op het moment dat ze buiten was en naar haar auto wilde lopen, zat de 32-jarige uit Vught buiten op een muurtje samen met een 26-jarige man uit Haren. De vrouw uit Denekamp vroeg aan de man uit Vught waarom hij haar geduwd had. De man uit Vught reageerde hier agressief op, stond op en ging met een dreigende houding voor haar staan. De 26-jarige man uit Haren spuugde haar in het gezicht. Als reactie hierop schopte de 36-jarige vrouw uit Denekamp de beide heren. Een bierglas, die de 32-jarige man uit Vught in zijn hand had, viel hierdoor kapot op de grond. De man uit Vught pakte een stuk glas van de grond en ging voor de vrouw uit Denekamp staan. Hij ging met het stuk glas langs haar lichaam en dreigde haar wat aan te doen. Voorbijgangers en personeel konden de vrouw helpen en trokken de man bij haar weg tot de agenten kwamen. (07-096012)

Dief steelt oud buitenlands geld

Enschede

Op zondag 22 juli hield de politie om 15.25 uur op de Gladiolenstraat in Enschede een 21-jarige man uit Enschede aan op verdenking van diefstal van oud (buitenlands) geld. De man is door de politie in verzekering gesteld.

Een getuige belde de politie en vroeg naar een woning aan de Gladiolenstraat in Enschede te komen. In de woning zou een 21-jarige man aanwezig zijn die een hoeveelheid bankbiljetten in zijn bezit had, vermoedelijk afkomstig van diefstal. In de woning konden de agenten de 21-jarige man aanhouden. Nadat hij overgebracht was naar het politiebureau, stelden de agenten een onderzoek naar het geld in. Dit werd in de woning gevonden en door de politie in beslag genomen. De rechtmatige eigenaar kon worden achterhaald. Deze bevestigde dat het zijn eigendom was. (07-096189)

Jongelui vernielen bouwkeet

Almelo

Agenten hielden zondag 22 juli om 15.30 uur langs de A35 in Almelo een 17-jarige jongen uit Almelo en een 16-jarige jongen uit Borculo aan, voor openlijke geweldpleging. De jongens mochten na verhoor het bureau weer verlaten.

Oplettende getuigen meldden de politie op de genoemde datum dat er een aantal jongens de bouwketen langs de A35 zouden vernielen. Op het moment dat de agenten aankwamen, troffen zij een getuige uit Bornerbroek die de twee genoemde jongens bij zich hield. Volgens hem zouden ze bij het zien van de politieauto hard weggerend zijn, samen met nog een aantal jongens. De agenten zagen dat een ruit van een bouwkeet vernield was en dat de jongens een aantal zware ijzeren pijpen naar beneden gooiden van de talud af. (07-096185)


---- --
Persbericht Politie Twente 23 juli '07 Tanja Rijsman: 053-455 55 88

Bestuurster dodelijk ongeval aangehouden

Overdinkel

De bestuurster van de personenauto die zaterdag 21 juli betrokken was bij het dodelijke ongeval aan de Glanestraat in Overdinkel is in verzekering gesteld.

Zaterdag 21 juli rond 21.25 uur vond aan de Glanestraat in Overdinkel een dodelijk ongeval plaats, waarbij een 14-jarige jongen om het leven kwam. Bij het ongeval was een 21-jarige bestuurster uit Enschede betrokken. De vrouw is zondag 22 juli aangehouden en in verzekering gesteld. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht. Een onderdeel van het onderzoek richt zich op de bestuurster. Mogelijk is er sprake van verwijtbare gedragingen, waarbij onder andere rijden onder invloed en rijden met te hoge snelheid onderzocht wordt. Hoe het ongeval precies is gebeurd, is nog in onderzoek. (07-095955)

Voor de volledigheid hieronder het persbericht zoals dat zondag 22 juli is verstuurd.

Jongeman overleden na ongeval

Overdinkel

Jongeman wordt geschept door auto en overlijdt. Zaterdag 21 juli 2007 omstreeks 21.25 uur vindt aan de Glanestraat in Overdinkel een ongeval plaats. Een 14-jarige jongeman uit Gronau fietst samen met nog twee jongelui over de Glanestraat vanuit Overdinkel richting Glane. Onderweg wordt hij aangereden door een auto, welke bestuurd werd door een 21-jarige vrouw uit Enschede. De jongen raakt hierbij ernstig gewond en is per ambulance (en niet per traumahelikopter, zoals eerder was vermeld) overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. Hier is hij aan zijn verwondingen overleden. De 21-jarige automobiliste raakte ernstig gewond. Ook zij is overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. (07-095955)


---- --
Persbericht Politie Twente 23 juli 2007

Tanja Rijsman: 053-4555588

Steekpartij Haaksbergen; twee verdachten vrij, derde vast.

Haaskbergen

De 20- en 18-jarige verdachten die 19 juli werden aangehouden zijn vrij. De 19-jarige hoofdverdachte is voorgeleid en in voorlopige hechtenis gesteld.

Donderdagavond 19 juli vond aan de Bartokstraat in Haaksbergen een steekpartij plaats. Daarbij werden drie personen aangehouden. De hoofdverdachte in deze zaak, een 19-jarige man uit Haaksbergen is in voorlopige hechtenis gesteld. Tegen hem is aangifte gedaan van poging tot doodslag c.q. zware mishandeling.

Behalve de 19-jarige werden nog twee verdachten aangehouden. Deze twee personen zijn vrijdag 20 juli weer vrij gelaten. Zij werden verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij. Onderzoek wees uit dat er nauwelijks sprake was betrokkenheid, zodat er geen aanleiding is om hen nog langer vast te houden.

Het 27-jarige slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed. Hij is aanspreekbaar en heeft aangifte gedaan tegen de 19-jarige verdachte.

Hieronder voor de volledigheid de berichtgeving zoals die eerder is gedaan in deze zaak.

Aanvulling steekpartij

Haaksbergen

Ter aanvulling op eerdere berichtgeving rondom de steekpartij in Haaksbergen kan het volgende gemeld worden: Het slachtoffer is gisteravond zwaar gewond naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. Hij is niet in levensgevaar en aanspreekbaar. Over de betrokkenheid van de 20-jarige en de 18-jarige verdachten die gisteravond ook werden aangehouden kan nog niets gemeld worden.

Man ernstig gewond na steekpartij

Haaksbergen

Een 27-jarige man uit Enschede is donderdagavond ernstig gewond geraakt na een steekpartij aan de Bartokstraat in Haaksbergen.

Donderdagavond 19 juli omstreeks 18.20 uur krijgt de politie een melding van een steekpartij aan de Bartokstraat in Haaksbergen. Voor een horecazaak aan de Bartokstraat vond een conflict plaats tussen een 27-jarige Enschedeër en een 19-jarige Haaksbergenaar. De aanleiding van het conflict is vermoedelijk een verkeersovertreding die eerder op de avond tussen beiden voorviel. Naar aanleiding daarvan vond een schermutseling plaats waarbij de 27-jarige Enschedeër de 19-jarige aanviel met een schop. De 19-jarige verweerde zich met een mes en stak de 27-jarige. Beide personen maakten zich hierop uit de voeten. Het 27-jarige slachtoffer werd door de politie zwaar gewond aangetroffen in een woning in Haaksbergen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 19-jarige Haaksbergenaar meldde zich vrijwillig aan het politiebureau.

Behalve de bovengenoemde personen werden nog twee verdachten aangehouden. Een 20-jarige Haaksbergenaar meldde zich samen met de 19-jarige. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij. Ook werd een 18-jarige jongeman uit Haaksbergen aangehouden. Op welke manier hij betrokken was, is nog niet helder.

De politie onderzoekt op dit moment de zaak. De toestand van het slachtoffer nog niet helder. (07-095127)

Naam:Gerdien Rotgers/Marloes Nollen/Tanja Rijsman: 053-4555588


---- --