Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 20 juli 2007

Minister Cramer bezoekt het NAi Rotterdam

'Architectuurbeleid en ruimtelijk beleid met elkaar verbinden én een cultuur-politieke visie op de inrichting van een Mooi Nederland formuleren.' Gedreven door deze ambities bezocht Minister Jacqueline Cramer van VROM 19 juli 2007 het Nederlands Architectuurinstituut te Rotterdam.

De Minister van VROM bezocht de uiterst succesvolle tentoonstelling over alleskunner Le Corbusier, een architect met zeer uitgesproken ideeën over wonen en stedelijk leven. Ole Bouman, directeur van het NAi, informeerde Minister Cramer over de rijke collectie van het NAi, waarin tweehonderd jaar antwoorden op de ruimtelijke opgaven van Nederland worden bewaard.

NAi: podium en kenniscentrum
Het NAi wil de verschillende betrokken overheden graag het platform bieden voor verder debat, en een ontmoetingsplaats zijn voor alle betrokkenen bij het gevecht om de ruimte. Bouman sprak met Minister Cramer over de ambities van het NAi om voor iedereen die betrokken is bij de inrichting en vormgeving van Nederland een podium en kenniscentrum te zijn. Demografische ontwikkelingen, behoefte aan veiligheid, duurzaamheid en maatschappelijke dialoog spelen bij de ontwerpopgaven en de ruimtelijke inrichting van Nederland een grote rol. De grote creativiteit die in de Nederlandse architectuur besloten ligt, is een prachtige mogelijkheid voor maatschappelijke vernieuwing en kan er voor zorgen dat een Mooier Nederland ook een Vitaal Nederland zal zijn.

---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Afdeling Marketing & Communicatie, tel 010-4401255, 4401235 of 4401271 fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl