Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Loenen - Zoeken op navigatiesysteem oorzaak aanrijding    |
Een 32-jarige automobilist uit Gent (B) heeft zondagmorgen 22 juli een aanrijding veroorzaakt doordat hij aan het zoeken was op zijn navigatiesysteem. Drie auto's raakten zodanig beschadigd dat ze moesten worden weggesleept.

De aanrijding gebeurde rond 10.50 uur op het Kanaal Zuid. De Belgische automobilist reed over het Kanaal Zuid vanaf de Apeldoornseweg. Ter hoogte van de kruising met de Voorterweg kwam hij op de rijbaan terecht voor tegemoetkomend verkeer en botste frontaal tegen twee tegemoetkomende auto's. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. De Belg verklaarde dat hij de weg aan het zoeken was en hierbij op zijn navigatiesysteem had gekeken. Zowel de auto van Belg als de auto's van een 50-jarige automobiliste uit Brummen en een 65-jarige automobilist uit Apeldoorn moesten worden weggesleept.

|     |Loenen - Diefstal uit woning                              |
Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag 22 juli ingebroken in twee woningen aan de Hoofdweg. Uit één woning werden diverse goederen, waaronder een laptop en geld weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Van de eerste woning werd een raam geforceerd om binnen te komen. Binnen werden verschillende ruimtes doorzocht. Weggenomen werden een laptop, een videocamera, een portemonnee en enkele autosleutels. Men wist de andere woning binnen te komen via een bovenlicht. In de woning werden meerdere kasten doorzocht. Het is onbekend wat er is weggenomen.

|     |Apeldoorn - Diefstal uit cafetaria                        |
Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag 23 juli ingebroken in een cafetaria aan de 1e Wormenseweg. Men ging er vandoor met een kassalade met een onbekend geldbedrag. De politie doet onderzoek.

De inbraak werd rond 02.30 uur gemeld bij de politie. Van de cafetaria werd een deur geforceerd om binnen te komen. Weggenomen werd een kassalade met geld. Er worden verder geen goederen vermist. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

EINDE BERICHTEN


---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --