Persberichten Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht, 23-07-2007

Motoren op elkaar

AMSTELHOEK - Op zondag 22 juli kwamen twee motorrijders met elkaar in botsing. Beiden raakten gewond.

Rond 19.50 uur reed een 42-jarige motorrijder uit Waddinxveen over de Ringdijk Tweede Bedijking, komende uit de richting van Uithoorn en gaande in de richting van De Hoef. In een bocht hield hij onvoldoende rechts en kwam in botsing met een hem tegemoetkomende 42-jarige motorrijder uit Oude Wetering. De Waddinxvener ging onderuit en kwam in de berm tot stilstand. Hij liep licht letsel op.

De passagier van de Oude Weteringer, een 41-jarige vrouw uit Oude Wetering, raakte gewond en is met beenletsel per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Uit de blaastest bleek dat de Waddinxvener vermoedelijk te veel alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 215 ug/l, net onder de wettelijke grens van 220 ug/l.

Mishandeling

MAARSSEN - Op zondagmiddag 22 juli deed een 19-jarige jongeman uit Maarssen aangifte van een mishandeling die in de nacht daarvoor plaatsvond.

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 22 juli was de 19-jarige Maarssenaar met een vriend uitgeweest. Tussen 02.00 uur en 03.00 uur liepen zij over het Harmonieplein. De 19-jarige jongeman zag op een bankje ongeveer zes jongelui zitten, van wie hij er één bij zijn voornaam kende. Hij zei hem gedag. Die was daar om één of andere reden niet van gediend. Er ontstond een woordenwisseling, waarna hij de 19-jarige aanviel. Het slachtoffer werd geslagen, viel op de grond, werd vervolgens door meerdere personen geschopt en geslagen en raakte buiten bewustzijn. Ook zijn vriend, een 23-jarige Maarssenaar, liep klappen op.

Toen het 19-jarige slachtoffer weer bijkwam, waren de verdachten verdwenen. Het slachtoffer had onder andere letsel aan zijn hoofd. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Daar werd een verwonding in zijn gezicht gehecht. Tevens had hij over zijn lichaam meerdere blauwe plekken en schrammen. Gezien zijn klachten zou hij nog naar het ziekenhuis gaan om een röntgenfoto van zijn nek te laten maken.

Het 19-jarige slachtoffer deed aangifte van mishandeling en zijn maatje legde een getuigenverklaring af. De politie stelt een onderzoek in.

Aan getuigen van de mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Belediging

HARMELEN - In de nacht van zaterdag 21 op 22 juli wist een automobilist te ontkomen. Eén van zijn passagiers was zeer vervelend en werd aangehouden.

Rond 02.30 uur wilden politiemensen een auto met vier inzittenden op de Dorpsstraat controleren. De bestuurder had daar kennelijk niet zo een behoefte aan, gaf gas en ging ervandoor. Agenten gingen achter de auto aan en zagen de auto op de Kloosterweg stilstaan. De bestuurder was uit de auto gesprongen en was verdwenen.

In de auto zaten nog de drie passagiers. Twee van hen gedroegen zich heel normaal, de derde was verbaal echter erg agressief. Toen hij ook nog een agent beledigde werd hij aangehouden. De verdachte, een 40-jarige man uit Kockengen, verzette zich tegen zijn aanhouding en kon door de agenten met de nodige moeite worden geboeid.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Ook daar was hij verbaal zeer agressief. Hij werd in een ophoudruimte in Bureau Woerden geplaatst. Ook daar bleef hij verbaal agressief en schopte/sloeg tegen een deur. Om dat verder te voorkomen, werden hem handboeien omgedaan. Na te zijn voorgeleid bij een hulpofficier van justitie werd de verdachte ter ontnuchtering overgebracht naar Bureau Kroonstraat in Utrecht.

Hij werd aan het eind van de ochtend gehoord en betuigde spijt over zijn gedrag. Tegen hem is proces-verbaal voor belediging opgemaakt.