Politie Drenthe

Maandag

Assen, 23-07-2007

Politie onderzoekt inbraak en schuurbrand

EMMEN Zondagnacht kwam bij de meldkamer een telefoontje binnen over een schuurbrand aan de Weegbree. Ter plekke bleek een schuur achter een woning in brand te staan. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de schuur nagenoeg volledig uitbrandde. In de schuur achter de naastgelegen woning bleek te zijn ingebroken. Daarbij zijn onder meer twee fietsen gestolen. De politie onderzoekt de brand en de inbraak en gaat er daarbij vanuit dat ze met elkaar te maken hebben.

Gewond na val met fiets

ODOORN Zondagmiddag is een 38-jarige vrouw uit Valthe gewond geraakt na een val met haar fiets. Dat gebeurde op het fietspad langs de Valtherweg. Ze raakte met haar stuur het stuur van de fiets van haar dochter die naast haar reed. De vrouw is met een hoofdwond naar het Scheperziekenhuis gebracht. (07-161470)

Bekeuring voor afvalbrand

EELDE Zondagavond kreeg de politie klachten over brandlucht van bewoners van de omgeving van de Kooiweg. Onderzoek leerde dat een 29-jarige man in deze straat in zijn tuin bezig was met het verbranden van afvalhout. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal. (07-161501)

Bromfietser botst op auto

VEENINGEN Zondagmiddag is een 23-jarige man uit Zuidwolde met zijn bromfiets frontaal op de personenauto van een 34-jarige vrouw uit Koekange gereden. De man is met botbreuken overgebracht naar het Sophia ziekenhuis in Zwolle. Hij reed samen met een 24-jarige man uit Meppel die een 16-jarige jongen uit Zuidwolde duwde omdat de scooter van de laatste defect was. Ze kwamen vanuit Zuidwolde en reden richting de Wijk. Ze reden onverzekerd en op de weg in plaats van op het verplichte bromfietspad. Het slachtoffer kwam vermoedelijk op de linkerweghelft terecht waarbij hij frontaal op de auto reed. De auto raakte zwaar beschadigd en van de bromfiets is weinig meer over. De mannen bleken te hebben gedronken. De 24-jarige man bleek bovendien een rijontzegging te hebben. Ze kregen proces-verbaal voor hun overtredingen. (07-161487)

Politie vordert rijbewijs in

ROGAT In de nacht van zondag op maandag heeft de politie het rijbewijs van een 24-jarige man uit IJhorst ingevorderd. De man reed langs de verkeerde kant over de rotonde. Hierop is de politie de man gevolgd, waarbij hij 140 km/uur reed. In Meppel is de man vervolgens staande gehouden. Hij bleek te hebben gedronken. De man had 1.1 promille in zijn bloed. Omdat het om een beginnende bestuurder gaat kreeg hij een rijverbod van zes uur. Tevens kreeg hij een dagvaarding voor zijn overtredingen. (07-161563)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.