Persberichten stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht, 23-07-2007

Fiets voor 4 euro

UTRECHT Een 24-jarige Bulgaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van zondag 22 op maandag 23 juli aangehouden voor het kopen van een gestolen fiets. De man gaf toe een fiets op straat te hebben gekocht voor 4 euro.

Via cameratoezicht hield de politie een man in de gaten die op het Neude mensen aansprak. Het vermoeden bestond dat hij een gestolen fiets probeerde te verkopen. Agenten gingen er op af en hoorden verderop van een voorbijganger dat hem inderdaad een fiets te koop was aangeboden. Op dat moment werd via cameratoezicht gezien dat de man daadwerkelijk een fiets verkocht. De agenten kwamen net te laat om hem aan te houden. De koper, de Bulgaar, was er nog wel en werd aangehouden wegens heling. De man is ingesloten voor verhoor.

Voetgangster geschept

UTRECHT Een 24-jarige vrouw uit Bodegraven is zondag 22 juli geschept door een auto toen ze het Stationsplein overstak. De auto werd bestuurd door een 38-jarige Utrechter. Het slachtoffer liep letsel op aan haar neus en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval vond plaats omstreeks 11.50 uur. De vrouw was in gezelschap van een andere vrouw. Ze staken over op een plek waar geen oversteekplaats was. De automobilist trof geen blaam.

Rijden onder invloed

UTRECHT Een 54-jarige Utrechter is zondag 22 juli aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie had omstreeks 12.00 uur een melding gekregen dat de man met drank op in een auto was gestapt. Op de Kardinaal de Jongweg zagen agenten hem rijden en gaven hem een volgteken. Dit negeerde hij. Op een stopteken op de Cohenlaan reageerde hij wel. De blaastest wees uit dat hij te veel op had. Uit de ademanalyse bleek dat het ging om een alcoholgehalte van 725 ug/l. De man meost zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT Een 33-jarige automobilist uit Amsterdam raakte zondagochtend 22 juli omstreeks 06.55 uur op de Rijksweg A2 ter hoogte van knooppunt Oudenrijn in een slip en belandde in de vangrail. Toen de politie erbij kwam, stond de man al naast zijn auto. Hij was ongedeerd. Een blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 485 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

UTRECHT - Een 43-jarige man uit Harmelen is zondag 22 juli aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten controleerden omstreeks 19.45 uur het kenteken van de automobilist en kwamen erachter dat zijn APK was verlopen. Toen ze de bestuurder lieten stoppen, zagen de agenten dat hij rood doorlopen ogen had. Ook roken ze alcohol. De blaastest wees vervolgens uit dat hij onder invloed was en dus werd hij aangehouden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 510 ug/l. De man kreeg een bekeuring voor de verlopen APK, een rijverbod van vijf uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor gooien met glas

UTRECHT Een 20-jarige man uit Nieuwegein is maandagmorgen 23 juli aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding dat een groepje mannen ruzie aan het maken was op de Mariaplaats. Bij het Moreelsepark werden toegesnelde agenten aangesproken door de melder. Die wees de agenten naar een man, de 20-jarige Nieuwegeiner, die even daarvoor met glas zou hebben gegooid. De man was dronken en reageerde beledigend en verbaal agressief naar de agenten. In zijn tas zaten gebroken glazen en hij kon zich niet identificeren. De man is aangehouden.