Hulpverlening Gelderland Midden

brandweer werk

Regenval bezorgd brandweer werk

ARNHEM Door de flinke hoeveelheid regen die vrijdagmiddag in Gelderland Midden viel kreeg de regionale alarmcentrale meer dan honderd meldingen te verwerken waarin de hulp van de brandweer werd gevraagd. De meeste meldingen had betrekking op wateroverlast in woningen en bedrijven en volgelopen laag gelegen delen van de straat. De meest urgente meldingen werden door de brandweer meteen behandeld. De minder urgente klachten, zoals losliggende putdeksel in het wegdek, werden doorgegeven naar andere diensten zoals Stadsbeheer.

Arnhem

In Arnhem werd het Rembrandttheater, rond 15.45 uur op last van de brandweer ontruimd omdat er een grote hoeveelheid water op het dak bleef staan. Brandweermensen constateerden op het platte dak dat de afvoer verstopt zat waardoor het water niet kon weglopen. Omdat werd getwijfeld aan de draagkracht van de dakconstructie werd de bioscoop ontruimd. Ongeveer 75 bezoekers werden verzocht het gebouw onmiddellijk te verlaten. Omdat er ook water in de elektrische installatie liep moest een installateur eerst een onderzoek doen en bepalen of er gevaar bestond voor (kort)sluiting of het mogelijk ontstaan van brand. Wanneer het theater weer bezoekers kan toelaten was aan het eind van de middag nog niet bekend.

Rijnwaarden

Rond 15.25 uur rukte de brandweer van Rijnwaarden uit naar de Komstraat waar onder een viaduct een lager gelegen weggedeelte vol was gelopen met water. In de plas die daardoor was ontstaan kwamen 2 personen autos tot stilstand. De brandweermensen hebben de voertuigen met gezamenlijke krachten uit de plas geduwd en het water weggepompt naar een verderop gelegen riool.

Rheden

In Rheden kwam tegen 15.00 uur de Veerweg blank te staan waardoor water verschillende kelders in liep. In sommige kelders kwam daardoor zon 1,5 meter water te staan die door de brandweer eruit is gepompt.

Bemmel

De Bemmelse brandweer werd circa 14.30 uur gevraagd om naar de Anna Vaeckstraat te komen. Daar stond de weg blank en liep het water bij drie woningen naar binnen. De uitgerukte brandweermensen hebben het water weggepompt.