AutoRai

Fameuze Pikes Peak heuvelklim gewonnen door Suzuki-coureur

(7/23/2007)
Nobuhiro Tajima, de president van Suzuki Sport met de indrukwekkende bijnaam âMonsterâ, heeft met een speciale versie van de Suzuki XL7 de 85e Pikes Peak International heuvelklim in Amerika gewonnen. Daarbij realiseerde hij tevens zijn belangrijkste doelstelling: met een tijd van tien minuten en één seconde brak hij met zijn Suzuki het record dat tot dit weekend dertien jaar lang op naam van Rod Milen stond.

De klim naar de top van Pikes Peak is verdeeld in vier secties met evenzovele meetpunten. Het eerste deel, naar âPicnic Groundâ, legde hij af in een tijd van 1'42"197. Aan het eind van het tweede deel naar Glen Cove zette âMonsterâ een tijd van in 4'29"191 op de klokken, terwijl de wijzer van de stopwatch voor het 16 mijl punt op 7'3"408 bleef staan, om vervolgens door te stormen naar de recordtijd van 10'1"408 aan de finish. Het record van âMonsterâ Tajima zal worden bijgeschreven in het Guinness Book of Records.

Hoewel âMonsterâ zich na het passeren van de zwartwit geblokte vlag zeer verheugd toonde, heeft hij ook al een nieuw doel gesteld: het breken van de tien-minutengrens. âVandaag is niet het doel, maar het begin van een nieuwe uitdaging,â aldus de winnaar. âDie uitdaging om volgend jaar terug te keren naar Pikes Peak is nu al begonnen.â

De Suzuki, waarmee âMonsterâ het record heeft gebroken is dit jaar nieuw opgebouwd. Als krachtbron fungeerde een V6 VVT (Variable Valve Timing) krachtbron van 3,6 liter, voorzien van een dubbele turbo. Het motorvermogen bedraagt 1.007 pk.