Time : 10:25:14
Date : 23 July 2007
Sender Name: FAVV-AFSCA

Het FAVV is in Libramont opnieuw van de partij

Van de uitstraling van de Foire de Libramont op de Belgische en Europese landbouw moet niemand die betrokken is bij de landelijke wereld nog overtuigd worden. Het Voedselagentschap zal dan ook dit jaar opnieuw aanwezig zijn op dit grootse evenement van de land- en bosbouw in ons land.

Het thema van dit jaar, "het bos doet de mens groeien", heeft ook voor het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen meer dan één raakvlak. Het bos is het domein van het wild en van de jacht. Herinneren we daarbij aan de onmisbare rol van de sanitaire controles op wild om de voedselveiligheid van de consument te verzekeren. Een recent partnership met de jagers maakt de controle op en de keuring van wild nog efficiënter. Ook het opsporen van quarantaine-organismen op onze inheemse boomsoorten en op ingevoerd hout behoort tot de dagelijkse bevoegdheden van het FAVV.

Mocht je vragen hebben over deze dingen of over andere zoals voedselveiligheid of dieren- en plantenziekten: we staan ter beschikking van de bezoekers in de Walexpo-hall op stand 33.A13 (kant Beursterrein).

Afspraak in Libramont, van 27 tot en met 30 juli!

contactpersoon voor de Nederlandstalige pers: pascal houbaert 0475 20 66 73
contactpersoon voor de Franstalige pers: pierre cassart 0477 69 35 65