Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Arnhem, 23 maart 2007

KNMV Milieuprijs naar Den Helder

In aanwezigheid van vele belangstellenden uit de motorsportwereld en de gemeente Den Helder is op 19 juli de KNMV Milieuprijs 2006 uitgereikt aan de Moto Cross Club Den Helder. Namens deze enthousiaste vereniging nam Aart van Beek de oorkonde in ontvangst van Patrice Assendelft, adjunct-directeur van de KNMV, die op symbolische wijze ook de bijbehorende geldprijs van E 500,- mocht overhandigen.

Enkele jaren geleden ging het met de motorsport volledig de verkeerde kant op in de provincie Noord-Holland. Echter nadat in het streekplan van Noord-Holland Noord een motorsportlocatie was geschrapt is via "georganiseerd" wildcrossen de aandacht gevestigd op het ontbreken van gelegaliseerde mogelijkheden om in deze regio de motorsport te kunnen beoefenen. Een aantal enthousiaste motormensen heeft voor een ommekeer gezorgd door op positieve wijze hun energie aan te wenden om voor de motorsporters mooie ideeën in daden om te zetten. Daarbij ging men bij het realiseren van een motocross-accommodatie zelfs een stap verder dan gebruikelijk! De tekst op de oorkonde van de Milieuprijs 2006 luidt dan ook als volgt:

"Met niet aflatende inzet heeft (het bestuur van) MCC Den Helder zich ingezet om, samen met de gemeente Den Helder, een motocrosscircuit in de kop van Noord-Holland te realiseren. Op initiatief van de club is besloten om de maximale geluidsproductie van de crossmotoren te stellen op 98 dB(A) (dynamisch gemeten). Dit ligt 4 dB(A) onder de norm die door de KNMV gehanteerd wordt. Daarnaast is geheel vrijwillig en los van de vergunningseisen door de club een geluidswal aangelegd, van circa 4,5 meter hoog en 400 meter lang, om het geluid bij een nabij gelegen buurtschap te reduceren. Met deze maatregelen toont de club aan zich bewust te zijn van de (geluids)belasting op haar omgeving en heeft zij de verantwoording genomen om deze zo ver als mogelijk terug te brengen."

Dit is voor het bestuur van de KNMV een goede reden om de milieuprijs 2006 aan MCC Den Helder toe te kennen. Op het crossterrein, nabij vliegveld De Kooy, is ook voor de jeugd een trainingsbaantje uitgezet en kunnen trialrijders oefenen op aangebrachte obstakels.

Bij de ingang van het crossterrein poseren bestuursleden en crossers van MCC Den Helder met de oorkonde van de KNMV Milieuprijs 2006 (foto: KNMV/Harry Beugelink)


---- --