Ingezonden persbericht


Cordys benoemt Jon Pyke tot Chief Strategy Officer

Putten, 23 juli 2007- Cordys, leverancier van Business Process Management-oplossingen (BPM), heeft Jon Pyke benoemd tot Chief Strategy Officer. Pyke is pionier op het gebied van BPM en was voorheen Chief Technology Officer van Staffware, dat is overgenomen door Tibco. Daarnaast is hij medeoprichter van de Workflow Management Coalition (WfMC), een wereldwijde organisatie die zich richt op de verbetering van workflow- en BPM-standaarden.

"De functie van Pyke als Chief Strategy Officer is cruciaal voor Cordys, aangezien we de volgende fase van groei en marktpenetratie betreden", zegt Jan Baan, Executive Chairman en oprichter van Cordys. "Het profiel, de marktkennis en ervaring van Pyke vormen een belangrijke aanvulling op ons managementteam. We zijn dan ook verheugd met zijn toetreding tot onze organisatie."

"De afgelopen drie jaar heb ik bijna elk BPM-product onder de loep genomen. Geen enkele oplossing kwam echter in de buurt van de innovatieve aanpak die Cordys biedt", zegt Pyke. "Hiermee heeft Cordys de beste papieren om de richting waarin de BPM-markt zich ontwikkelt, te veranderen en nieuwe initiatieven te ontplooien. Met als doelstelling om business en IT dichter bij elkaar te brengen."

Pyke heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van softwareontwikkeling en werkte voor een aantal software- en hardwarebedrijven. Vanaf 1992 was hij Chief Technology Officer en lid van de raad van bestuur van Staffware, tot het bedrijf in 2004 werd overgenomen door Tibco. Bij Staffware was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelteam in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, en voor productstrategie en -positionering. Hij leverde in deze rol een bijdrage aan het ontwerp en de ontwikkeling van de iProcess Engine. Daarnaast richtte Pyke The Process Factory op, dat zich richt op de levering van on-demand BPM-technologie. Pyke heeft zitting in een aantal beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde softwarebedrijven als Non-Executive Director.

Op internationale evenementen is Pyke een veelgevraagd spreker. Daarnaast heeft hij veel artikelen over kantoorautomatisering, BPM en workflowtechnologie op zijn naam staan. Ook is hij co-auteur van het recent verschenen boek 'Mastering Your Organization's Processes', dat technische en zakelijke aspecten van BPM beschrijft.

###

Over Cordys
Cordys (www.cordys.com) levert hoogwaardige Business Process Management-oplossingen voor Global 2000-bedrijven. De unieke, op SOA gebaseerde oplossing van Cordys voorziet in het sneller en beter ontwerpen, uitvoeren, monitoren en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Bedrijven uit verschillende markten wereldwijd kiezen Cordys voor de verbetering van hun bedrijfsprestaties. Deze optimalisatie is mogelijk doordat IT-systemen dankzij Cordys continu real-time geoptimaliseerd kunnen worden binnen een codevrije omgeving. Cordys heeft naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, kantoren in andere landen van Europa en in China, India en Noord- en Zuid-Amerika.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht