Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (23/7)

TILBURG, 23 juli 2007

Opnieuw rustige kermisdienst voor Tilburgse Politie

TILBURG: De politie heeft gisteravond en vannacht opnieuw een rustige kermisdienst beleefd. Er waren weliswaar twaalf arrestaties, maar de meeste aanhoudingen waren na sluitingstijd van de kermis en hadden feitelijk niets met het evenement te maken.

23.10 uur
De politie krijgt een melding van een conflict op het NS-Plein. Ter plaatse blijkt dat een 26-jarige man uit Best en een 30-jarge vrouw, woonplaats onbekend, daar voor opschudding zorgen. De verdachten staan te bonzen op de ramen van een restaurant. Het duo heeft kennelijk ruzie met mensen die in het restaurant verblijven. Beide personen waren niet voor rede vatbaar. Daar de dreiging van een vechtpartij bleef, zijn beide personen ingevolge de APV aangehouden. Zij zijn aan het bureau ingesloten

00.28 uur
De politie krijgt een melding van een vechtpartij op de Poststraat. Ter plaatse bleek van een pand een ruit ingeslagen te zijn. Even verderop lag een man op de grond. Hij werd op de grond gehouden door een man, terwijl een ander hem sloeg met een knuppel./ Volgens de twee mannen heeft de persoon die op de grond ligt de ruit ingeslagen. De politie gaat over tot de arrestatie van het drietal, het gaat om Tilburgers van 26,33 en 38 jaar. De 38-jarige verdachte bleef na zijn arrestatie agressief naar de andere twee mannen reageren. Hij werd door middel van een armklem onder controle gebracht. De drie verdachten zijn ingesloten.

02.00 uur
De politie arresteert op de Heuvel een 14-jarige Eindhovenaar omdat op camerabeelden te zien is dat hij een ander nog onbekend persoon mishandelt, door een klap in het gezicht en een schop te geven. Een 14-jarige Tilburgse jongen wordt eveneens gearresteerd. Hij geeft een valse naam op en heeft geen ID bewijs bij zich.

02.35 uur
De politie houdt op de Veemarktstraat twee mannen uit Geldrop (27 en 30 jaar) aan. Zij hebben daar tegen een geparkeerde auto geschopt, hetgeen werd waargenomen door een verkeersregelaar. De auto, eigendom van een 59-jarige Oisterwijker liep een deuk op in het rechterportier.

03.15 uur
Op de Fabriekstraat worden drie Tilburgse knapen aangehouden. Ze hebben vanaf het terrein van een warenhuis aan de Heuvelstraat drie gloednieuwe tuinstoelen gestolen. Ze vervoerden de tuinstoelen op een fiets. Het gaat om Tilburgers van 23, 25 en 25 jaar.

Duitser aangehouden na verkeersruzie

TILBURG: De politie heeft op aanwijzing van een 30-jarige man uit Lelystad zondagavond omstreeks 20.35 uur op de Professor Cobbenhagenlaan een 32-jarige Duitser aangehouden na een verkeersruzie. Hij had uit kwaadheid een deuk in de auto van de man uit Lelystad getrapt.

De aangever uit Lelystad verklaarde dat hij op de autosnelweg tussen Waalwijk en Tilburg door twee BMWSs met Duits kenteken werd voorbij gereden. Hij reed zelf op de rechterrijstrook en werd links door een BMW ingehaald, terwijl de andere auto hem, rechts langs de vluchtstrook passeerde. Hij zag de autos even later op de vluchtstrook achter elkaar staan en toeterde om zijn verontwaardiging aan te geven over hun rijgedrag. Even later werden zij door beide autos ingehaald en klemgezet. Een van de bestuurders stapte uit en schopte tegen het portier en bonkte tegen de ruit. Het portier raakte beschadigd. De vriendin van de aangever belde direct 112. De politie kon de verdachte aanhouden op de Professor Cobbenhagenlaan. Hij verklaarde dat hij boos geworden was omdat de tegenpartij rakelings langs hen was gereden op de vluchtstrook waar zij stil stonden om van bestuurder te wisselen. Hij was inderdaad boos geworden en had later tegen het portier getrapt.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft zondagavond omstreeks 23.50 uur op de Stappegoorweg een 40-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 780 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod. De bestuurder had naar eigen zeggen dertien glazen bier gedronken voordat hij was gaan rijden.

Politie treft hennepkwekerij aan na inbraakmelding

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur in een woning aan de Berkenlaan een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De plantage bevond zich in een slaapkamer en op zolder. Er stonden circa 150 gewone hennepplanten en 110 moederplanten. Ook werd de stroom illegaal afgetapt. De politie was naar het adres gegaan na een inbraakmelding. Volgens de melder was er een man uit een openstaand raam geklommen. Ter plaatse bleek dat de achterpoort open stond en dat een van de slaapkamerramen eveneens open was. Een van de agenten klom via het openstaand raam naar boven. In de tussenwoning was op dat moment niemand aanwezig. De bewoner, een 30-jarige Tilburger, is later vannacht aangehouden en ingesloten.

Fietsendief aangehouden

TILBURG: Een agent in vrije tijd heeft zondagavond bij de fietsenstalling op de Spoorlaan nabij het Station CS een fietsendief aangehouden. De alerte agent zag, dat een naar later bleek 34-jarige Tilburgse veelpleger zich verdacht tussen de fietsen ophield in de stalling en op een bepaald moment daadwerkelijk een fiets wegnam. De agent, die in burger was, maakte zich aan de verdachte bekend en heeft hem aangehouden. Hij is ingesloten en conform afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Politie houdt snelheidscontroles

TILBURG: Zondag 22 juli 2007 heeft het Verkeershandhavingsteam een snelheidscontrole gehouden op een van de top 10 trajecten. Het gaat om de Ringbanen in Tilburg. Zowel op de Westelijke als op de Noordelijke ringbaan werd gisteren gecontroleerd.

Er werd van 15.30 tot 21.40 uur gecontroleerd op de Ringbaan West. Daar waren 2603 passanten en 190 overtreders. Hoogste gemeten snelheid 93 km/uur daar waar 50 km/uur is toegestaan

Tevens werd er van 15.45 tot 21.47 uur gecontroleerd op de Ringbaan Noord. Daar waren 2251 passanten en 747 overtreders. Hoogst gemeten snelheid 102 km /uur daar waar 50 km/uur is toegestaan.

Auteur: Willem van Hooijdonk