Politie Groningen

Maandag 23 juli 2007

Provincie Groningen, 23-07-2007

Niebert: tanken zonder af te rekenen

De politie heeft zaterdagmiddag bij een tankstation aan de A7 bij Niebert een 22-jarige automobilist uit Leek aangehouden. De man had brandstof getankt, maar kon dit niet betalen. De medewerker van het tankstation vertrouwde het niet en belde de politie. De Leekster bleek in het verleden vaker te hebben getankt zonder te betalen. Bovendien had de man nog diverse boetes open staan. De man heeft een nacht in de cel overnacht en moest bij het verlaten zijn rijbewijs achterlaten. De politie onderzoekt de zaak.

Enumatil: gewond bij eenzijdig ongeval

Een 20-jarige automobilist uit Midwolde is zondagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Westerdijk in Enumatil. De man raakte vermoedelijk de macht over het stuur kwijt in een bocht en schampte enkele bomen, waarna het voertuig tot stilstand kwam. De man is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: visserijcontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen in de omgeving van Hoogezand gecontroleerd op de visserijwet. In totaal werden langs het Winschoterdiep, de Borgercompagniester diep en het Foxholstermeer 13 vissers gecontroleerd. Allen hadden de zaken goed op orde. Een man die aan het vissen was bij de roeivijver in Harkstede werd wel bekeurd.

Doezum: fietser gewond na val

Een 41-jarige man uit Kornhorn is zondagavond gewond geraakt toen hij op de Provincialeweg in Doezum van zijn fiets viel. Hij raakte vermoedelijk met zijn wiel een opstaande rand in het wegdek. De fietser is met enkelletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Ten Post: doorgereden na aanrijding

Dankzij een oplettende automobiliste heeft de politie zondagavond een 34-jarige automobilist uit Groningen aan kunnen houden. De vrouw belde de meldkamer van de politie dat op de N360 een auto reed die de hele weg nodig had. Dit terwijl ook tegemoetkomend verkeer aan kwam rijden. Ter hoogte van Eenum zagen agenten de auto en gaven de 34-jarige bestuurder een stopteken. De man is meegenomen naar het politiebureau, omdat hij vermoedelijk onder invloed was van verdovende middelen. De auto bleek beschadigd te zijn. Deze schade was veroorzaakt na een aanrijding in Ten Post. De aangehouden bestuurder was tegen een stilstaande auto gereden en was er vandoor gegaan. De politie heeft de Stadjer ingesloten.

Winschoten: automobilist in auto van vakantieganger

De politie hield zondagnacht een 39-jarige automobilist uit Wildervank staande omdat hij met een snelheid van 110 km/u over de Sint Vitusholt in Winschoten reed. Toen agenten zijn rijbewijs wilden zien vertelde de man deze niet bij zich te hebben. Op het bureau werd van hem een blaastest afgenomen. Hij had bijna 1,3 promille alcohol in zijn bloed. Op het bureau kwamen de agenten er achter dat de bestuurder een valse naam had opgegeven. Op de vraag van wie de auto was, gaf deze aan dat hij het voertuig had geleend van een vriend. Uit navraag bleek dat de auto van een vrouw was die de verdachte niet kent. Zij was met vakantie. De man uit Wildervank gaf aan dat hij al ruim twee weken in de auto reed. Het rijbewijs is ingenomen en hij is ingesloten. De politie onderzoekt hoe de man aan de auto kwam en of de man in de twee weken meer overtredingen heeft begaan met het voertuig.

Stadskanaal: brandstofdief aangehouden

Een 24-jarige man uit Ter Apel is zondagnacht aangehouden op verdenking van diefstal van dieselolie. Agenten zagen de man bij een vrachtwagen op de Vooraf in Stadskanaal. Toen zij daar even stil bleven staan roken ze een diesellucht. Bovendien zagen ze een natte slang liggen. De man bleek juist brandstof uit de vrachtwagen te hebben gehaald. Hij verklaarde geen geld te hebben om te tanken. De man is ingesloten.

Groningen: snorfietser onder invloed

De politie heeft zondagmiddag op de Surinamestraat een 26-jarige snorfietser uit Groningen aangehouden. Hij werd gecontroleerd omdat hij geen kentekenplaat op zijn snorfiets had. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring, roken agenten een sterke alcohollucht. Een blaastest wees dan ook uit dat hij had gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau en daar werd 1,3 promille in zijn bloed vastgesteld. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: schouder uit de kom door botsing

Een 37-jarige vrouw uit Groningen is zondagavond op het fietspad van de Froukemaheerd tegen een paaltje gefietst. Ze zag het roodwitte paaltje over het hoofd en viel. Door haar val raakte haar schouder uit de kom. De fietsster is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: automobilist onder invloed

Een 37-jarige automobilist uit Groningen is zondagnacht op het Schuitendiep aangehouden voor rijden onder invloed. Door zijn snelheid op het Hereplein viel hij op. Agenten achtervolgden hem voor controle. Op het Schuitendiep werd hij aangesproken. De alcohollucht kwam hen tegemoet. Een blaastest bevestigde het vermoeden van de agenten. Op het bureau bleek dat hij bijna 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van zes uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Ulgersmaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 180, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 460, aantal overtredingen: 120, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Appingedam, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 325, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Delfzijl, Hogelandsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 578, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.