Politie Haaglanden

Persberichten 23 juli

Haaglanden, 23-07-2007

Vechtende vrouwen aangehouden
Den Haag - Surveillerende agenten hielden zondagavond 22 juli omstreeks 20.00 uur bij de Koninkrijksspelen op het Spui een groep vrouwen aan die met elkaar op de vuist was. De agenten haalden de vrouwen, drie Haagse vrouwen van 15, 16 en 27 jaar, uit elkaar en brachten ze naar het politiebureau. Daar bleek dat de 27-jarige slechts getuige van het hele voorval was. De 16-jarige bekende te hebben gevochten en mocht daarna naar huis. De 15-jarige is in opdracht van de officier van justitie in verzekering gesteld. Tegen beide verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Zonder rijbewijs aangehouden
Den Haag - Een 32-jarige bromfietser die zondagmorgen 22 juli omstreeks 12.00 uur het rode licht negeerde, heeft hieraan een proces verbaal voor het rijden het zonder rijbewijs overgehouden. Agenten zagen de man door rood rijden en hielden hem staande. Bij de controle bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs of bromfietscertificaat. De man kreeg een bekeuring voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Zondagavond omstreeks 19.00 uur werd eveneens een man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. Deze man, een 25-jarieg Hagenaar was op de Loosduinsekade een auto aan het inparkeren toen hij door agenten gecontroleerd werd. Toen bleek dat de man geen rijbewijs had, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het verhoor verklaarde de man dat hij de auto van een vriend inparkeerde en dat hij niet wist dat hij daarvoor ook een rijbewijs nodig had. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Onder invloed gevallen met fiets
Den Haag - Na een melding op zondag 22 juli omstreeks 19.10 uur dat op de Zuiderparklaan een man op de weg zou liggen, trof de politie een 24-jarige Poolse man laveloos naast zijn fiets aan. Bij ademanalyse blies de man750 ugl. De man - die van de valpartij alleen wat schaafwonden overhield - kreeg proces-verbaal.

Nepagenten stelen geld
Den Haag - Een 37-jarige man uit Marokko is zondagmiddag 22 juli door twee nepagenten van een geldbedrag beroofd. De man werd om 16.20 uur op de Laan van Meerdervoort door twee mannen aangesproken. De mannen vertelden dat ze van de politie waren en dat ze de man wilden waarschuwen voor de buurt. De man moest zijn paspoort en portemonnee aan de 'agenten' geven. De 'agenten' controleerden het paspoort en keken in de portemonnee, daarna gaven ze alles weer terug aan de Marokkaan. Toen de 'agenten' klaar waren met hun controle liepen ze in de richting van de Van der Spiegelstraat. Nadat de 'agenten' verdwenen waren, keek de man in zijn portemonnee en bemerkte dat hij ¤ 600 miste.

Hardleers
Den Haag - Een 42-jarige automobilist uit Den Haag was zondagavond 22 juli behoorlijk hardleers. De automobilist werd om 22.20 uur op de Beeklaan door de politie gecontroleerd. Toen de agenten de man aanspraken, roken ze een sterke alcoholwalm in de auto. De bestuurder werd vervolgens voor het rijden onder invloed aangehouden. Aan het bureau blies hij 820 ugl. Dit is veel meer dan de toegestane grens en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Met een proces-verbaal en een rijverbod verliet de bestuurder het bureau. Hij bedacht zich geen moment en liep naar zijn auto. Om vervolgens in te stappen en weg te rijden. Hij hield daarbij geen rekening met de politie die hem voor de tweede keer lieten stoppen en aanhielden voor het rijden onder invloed tijdens een rijverbod met een ingevorderd rijbewijs. In de wetenschap dat de man zijn lesje nu wel geleerd zou hebben werd de man omstreeks 01.00 uur weer in vrijheid gesteld. Niets was minder waar want ook nu weer hielden agenten de man korte tij d later rijdend in zijn auto aan. Een blaastest leverde nu een score op van 605 ugl. De agenten namen de auto van de man in beslag om echt zeker te zijn dat hij niet nog een keer zou gaan rijden. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Vier is echt te veel
Leidschendam-Voorburg - Vier jongeren op een bromfiets dat is echt te veel. Dat vond ook de politie die het stel zondag 22 juli om 14.30 uur aanhield op de Frans Mortelmansstraat. De 17-jarige bestuurder kreeg een proces-verbaal. Zijn drie passagiers waren zo sportief om hard weg te rennen.

Polen stelen fiets
Monster/Westland - Politieagenten hielden zondag 22 juli om 21.30 uur twee Polen aan op verdenking van fietsendiefstal. De twee namen vanaf de Emmastraat een op slot staande fiets mee. Helaas voor hen zagen de agenten de mannen lopen met de fiets, waarna ze werden aangehouden.

Aanhoudingen na vondst hennepkwekerij
Naaldwijk/Westland - Politieagenten troffen zondag 22 juli in een pand aan de Perenstraat een hennepkwekerij aan. De politie nam in totaal 124 hennepplanten in beslag. Twee personen van 22 en 23 jaar, die op de woning pasten, werden daarbij aangehouden. De 35-jarige hoofdbewoner was niet thuis maar heeft aangegeven dat hij zich op het bureau komt melden. Zijn 15-jarige zoon schold de agenten voor van alles en nog wat uit, waarna ook hij werd aangehouden. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor dankzij een M-melding. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie van Bureau Westland via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Spanjaard de weg kwijt
Delft - Een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Spanje raakte zondag 22 juli in Delft echt de weg kwijt. De man reed met zijn vrachtwagencombinatie steeds kleinere straatjes in totdat hij echt niet meer verder kon. De man besloot te keren in een plantsoen aan de Sint Jorisweg maar zakte tot zijn assen in de drassige grond. Een takelbedrijf moest er aan te pas komen om de vrachtwagen weer vlot te trekken. De schade aan het plantsoen moet de onfortuinlijke chauffeur vergoeden.

Toedracht vechtpartij onduidelijk: politie zoekt getuigen Delft - De politie kreeg zondag 22 juli om 01.10 uur een melding dat mannen aan het vechten waren op de Heilige Geestkerkhof. De agenten zagen daar een slachtoffer op de grond liggen en hij wees een man die over hem heen gebogen stond als dader aan. Het slachtoffer, een 18-jarige man uit Delft, was bebloed en ambulancepersoneel behandelde hem ter plekke. De verdachte, een 26-jarige man uit Delft, werd aangehouden. Op het politiebureau legden zij tegenstrijdige verklaringen af over de aanleiding en toedracht van de vechtpartij. De politie komt daarom graag in contact met mensen die getuige waren van de vechtpartij, of informatie hierover hebben. Belt u met de politie in Delft via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 080-7000.

Graffiteur moet zelf graffiti weg soppen
Delfgauw - De meldkamer van de politie stuurde zondag 22 juli om 21.45 agenten naar het Gouden Rijderplein, waar jongeren graffiti aan zouden brengen. Een getuige zag één jongen de graffiti aanbrengen en sprak hem er op aan. Ook zei de getuige tegen de jongen dat hij het weer schoon moest maken. Op het moment dat de politie arriveerde, had de jongen net een emmer sop gehaald om de muur schoon te maken. De 13-jarige jongen kreeg na overleg met zijn ouders een Halt-verwijzing.