Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 23-07-2007

Rijden in onder invloed

AMERSFOORT- Op zondagavond werd een dronken automobilist aangehouden. Omstreeks 20.40 uur werd de 65-jarige man uit Leusden gecontroleerd op de Barchman Wuytierslaan. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken en blies op het bureau 460 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na achtervolging

AMERSFOORT- Op zondagavond werden twee verdachten aangehouden nadat zij hard wegrenden uit een auto.

Omstreeks 21.10 uur zagen controleerden agenten een automobilist op de Amsterdamseweg. De inzittenden 15 en 17 jaar oud uit Amersfoort stapten uit de auto en renden direct hard weg. De achtervolging werd ingezet en na enig speurwerk werden het duo aangetroffen. Zij beklaagden zich direct bij de agenten dat ze niet een eerlijke voorsprong hadden gekregen en dat ze te snel gepakt waren. Met deze lachwekkende opmerking werd het duo ingesloten voor verhoor.

Verboden gebied

AMERSFOORT- Op zondagavond werden twee jongens aangehouden omdat ze in verboden gebied liepen. Omstreeks 23.55 uur kreeg de politie de melding dat twee 17-jarige jongens uit Leeuwarden en Den Dolder op het een bedrijfsterrein aan de Barchman Wuytierslaan. De jongens werden aangehouden door beveiligingspersoneel en overgedragen aan de gewaarschuwde agenten. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt voor het betreden van verboden terrein.

Overval in woning in scene gezet

AMERSFOORT Op donderdag 14 juni 2007 kreeg de politie de melding dat een 19-jarige vrouw was overvallen in haar woning aan de Ariaweg. Zij was geboeid achtergelaten nadat de overvallers waardevolle goederen hadden meegenomen. Op grond van het rechercheonderzoek verdenkt de politie de vrouw en twee mededaders een 15-jarige en 16-jarige jongen uit Putten dat zij de overval in scene hebben gezet om de diefstal van goederen uit de woning te verhullen.

De vrouw verklaarde dat zij die bewuste middag bij thuiskomst een duw in haar rug had gekregen van twee onbekende mannen. Eenmaal in de woning werd zij geboeid en doorzochten de verdachten de woning en namen sieraden en een kluis mee. Na enige minuten verlieten zij het huis en bleef het slachtoffer alleen achter. Toen haar vriend enkele uren later thuiskwam kon zij bevrijd worden en werd de politie gebeld. De politie verrichte sporenonderzoek, buurtonderzoek, hoorde het slachtoffer en betrokkenen en deed een oproep in de media om eventuele getuigen te vragen zich te melden. In de loop van het onderzoek rezen bij het onderzoeksteam twijfels over de overval en het team richtte haar onderzoek meer op het slachtoffer als een verdachte.

Op 13 juli werd een 15-jarige jongen uit Putten aangehouden en op 16 juli werden de 19-jarige vrouw en een 16-jarige jongen uit Putten gehoord. De verdachten hebben bekennende verklaringen afgelegd over de in scene gezette overval en de diefstal uit de woning. De 16-jarige jongen zit nog in voorarrest. Het dossier wordt deze week overgedragen aan het Openbaar Ministerie.