Nederlandse Tafeltennisbond


Nederland ook succesvol in landentoernooi Hong Kong

23-07-2007
In de landenwedstrijd behaalde Kelly van Zon met haar gelegenheidspartner Olga Barbusova een tweede plaats in de dames klasse 6 t/m 10. De eerste wedstrijd tegen Australie was een formaliteit en werd met 3-0 gewonnen. In de tweede wedstrijd won Kelly van Zon zowel van Safanova als van Khodzynskaya. Haar gelegenheidspartner verloor van Safanova, waarna het dubbel eenvoudig werd gewonnen. De strijd om het zilver werd gespeeld tegen een combinatie uit Frankrijk-Ukraine. Het dubbel was bepalend voor de winst. Met slechts twee punten verschil in de vijfde set trokken Kelly van Zon en Olga Barbusova de winst naar zich toe. Beiden wonnen nog van Klymenko en de winst met 3-2 was het eindresultaat. Het goud is voor de Frans-Tsjechische combinatie. De 3-0 winst is terecht en Kelly van Zon en partner behalen een tweede plaats.
In de heren klasse 6-7 behaalden Nico Blok en Popov (Ukraine) een derde plaats. Duitsland 1 was duidelijk te sterk, maar tegen Duitsland 2 waren er zeker winstkansen. Het dubbel ging met twee punten verschil in de vijfde game verloren. Ook in de enkelwedstrijd tegen Rainer Schmid waren winstkansen voor Nico Blok aanwezig. Nico en zijn gelegeheidspartner verloren uiteindelijk met 3-2. In de strijd om het brons zegevierden Nico Blok en Popov met 3-0. Popov won vrij eenvoudig van Lie Chang. De winstpartij van Nico Blok op Hsien Lin (Chinees Taipee) was knap. Ook in het dubbel was het initiatief voor Nico Blok en Popov, zodat de 3-0 zege veilig werd gesteld.
Ook de heren klasse 9 behaalden een derde plaats. Gerben Last en Ronald Vijverberg wonnen de eerste wedstrijd tegen Hongkong met 3-0 vrij eenvoudig. Daarna verloren Tonnie Heijnen en Ronald Vijverberg met 3-0 van Finland. Zowel Tonnie Heijnen als Ronald Vijverberg verloren nipt van respectievelijk Miettienen en Jokinnen. Ook tegen de Ukraine kwaen beide heren niet tot winst. Met uitzondering van het dubbel waren ook nu de verschillen gering.
Nederland heren klasse 9 moet met een derde plaats genoegen nemen.