Provincie Noord-Holland

Datum

10-7-2007

Onderwerp

Test automatische flexibele groene golf

Vanaf eind juli heeft de westelijke ring van Alkmaar een nieuw technisch snufje erbij om de doorstroming te verbeteren: een groene golf die zich automatisch aanpast aan de situatie op de weg. Van 23 tot en met 27 juli wordt het systeem getest en klaargemaakt voor installatie. In deze periode kan de groene golf tijdelijk niet werken.

Op de ring Alkmaar is sinds juni 2006 Het Alkmaar Regel Systeem (HARS) actief. Dit systeem verzamelt actuele verkeersgegevens. Op basis van die gegevens word gebruik gemaakt van een flexibele groene golf. Afhankelijk van de situatie op de weg (ochtendspits, avondspits, vlootdagen e.d) werden verschillende programmas handmatig ingevoerd. Het HARS is nu zover dat de programmas automatisch geschakeld gaan worden. Van 23 t/m 27 juli zal hiervoor een test gehouden worden. Het kan zijn dat de groene golf in deze fase tijdelijk niet werkt.

Overzichtkaartje Groene golf

De test wordt gehouden op de N9-Westring (Aert de Gelderlaan t/m Huiswaarderweg), de Huiswaarderweg (N9 t/m Nollenweg) en de N508-Beverkoog.

Voor vragen en of opmerkingen over de test en de verkeersafwikkeling op de Ring Alkmaar kunnen weggebruikers contact opnemen met het gratis servicepunt van de Provincie Noord-Holland: 0800-0200600.