Politie Gelderland-Zuid

Op heterdaad betrapt bij stelen snijbloemvusten

Malden, 22-07-2007 o Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van een vechtpartij bij een bedrijf in Malden. Agenten waren snel ter plaatse en troffen drie personen aan. Twee van hen bleken bij het bedrijf te horen. Zij hadden mannen overlopen die een groot aantal snijbloemvusten aan het stelen waren. Eén verdachte hadden ze vast weten te pakken. De politie was intussen ook gewaarschuwd en onderweg.

De agenten startten meteen een onderzoek op. Er werd vlakbij een auto aangetroffen die vermoedelijk bij de diefstal is gebruikt. Deze auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek door de Technische Recherche. De verdachte die werd overgedragen aan de agenten bleek een 49-jarige inwoner van Malden. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. Een tweede verdachte in het onderzoek, een 39-jarige Nijmegenaar, kon zondagmiddag worden aangehouden. Ook hij is in verzekering gesteld.

De politie is bezig met het horen van deze twee verdachten. Het onderzoek wordt voortgezet. Daarin wordt ook gekeken of er mogelijk meer personen bij deze zaak betrokkenheid hebben.

Namens het bedrijf is inmiddels aangifte gedaan van de diefstal. (08)