Gemeente Vlist



Burgerjaarverslag

Artikel 170 van de Gemeentewet bepaalt dat de burgemeester elk jaar een burgerjaarverslag moet uitbrengen. Op deze pagina vindt het meest recente burgerjaarverslag en de verslagen van voorgaande jaren.

Onderwerpen:

* Burgemeester Evenhuis presenteert: het burgerjaarverslag 2006
* Wat is het burgerjaarverslag?

* Burgerjaarverslagen bekijken (2006 / 2005 / 2004 / 2003 / 2002)
* Reageren op het burgerjaarverslag

Vier burgemeesters van Vlist: B.P. Meinema, D.W. de Cloe, G. Berghoef en mw. A.Z. Evenhuis-Meppelink

Burgemeester Evenhuis presenteert: het burgerjaarverslag 2006

Het burgerjaarverslag 2006, het vijfde sinds de invoering in 2002, is uit. In het burgerjaarverslag gaat het over de relatie burger bestuur. Ik leg in dit document als burgemeester verantwoording af over mijn zogenaamde zorgplichten. Het burgerjaarverslag is een rapportage over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening én de procedures rond burgerparticipatie.
Het burgerjaarverslag is op verschillende manieren te verkrijgen. U kunt het document downloaden op deze webpagina. Klik op de banner hierboven. Het burgerjaarverslag ligt verder voor iedereen ter inzage op het gemeentekantoor in Stolwijk en bij de Rabobank in Haastrecht. U kunt telefonisch (0182 348400) uw eigen burgerjaarverslag bij de gemeente aanvragen. U kunt ook een e-mail sturen aan frontoffice@gem-vlist.nl. Verder kunt u ook het gemeentekantoor binnenlopen en een exemplaar meenemen.
Ik hoop dat u het burgerjaarverslag met interesse zult lezen. Hebt u er een vraag over? Wilt u er commentaar op leveren, kritisch of positief? Ik hoor ik het graag van u.

Wat is het burgerjaarverslag?

Wat is eigenlijk een burgerjaarverslag? Wat kunt u daarin nu zoal lezen? Het gaat in het burgerjaarverslag eigenlijk concreet om twee vragen. Ten eerste: hoe heeft de dienstverlening aan inwoners zich in het afgelopen jaar ontwikkeld? En ten tweede: hoe verliep de deelname van inwoners aan beleids- en besluitvormingsprocessen in de gemeente. De burgemeester legt in het burgerjaarverslag als het ware verantwoording af over zijn zorgplichten voor de inwoners van de gemeente. Het burgerjaarverslag is niet iets vrijblijvends. Het is een wettelijke plicht.

De naam burgerjaarverslag zegt het al: een jaarverslag voor en over burgers. Daarom zouden juist inwoners van Vlist het burgerjaarverslag eens moeten lezen. Doet u dat eens als u gelegenheid hebt.

Burgerjaarverslagen bekijken

* Burgerjaarverslag 2006 (1,22 MB)

* Burgerjaarverslag 2005 (1,42 MB)

* Burgerjaarverslag 2004 (1,17 MB)

* Burgerjaarverslag 2003 (917 kB)

* Burgerjaarverslag 2002 (321 kB)

Reageren op het burgerjaarverslag 2004

U kunt een brief met uw opmerkingen sturen naar Postbus 51, 2820 AB Stolwijk. U kunt ook digitaal reageren.